Vádat emeltek az inárcsi családsegítő gyilkosával szemben

Publikálás dátuma
2019.01.08. 11:19

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Tavaly nyáron végzett a tartozásai miatt családjával együtt hajléktalanná lett férfi a nővel, akit hiába kért, nem tudott hogyan segíteni nekik.
Közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki meggyilkolt egy családsegítőt Inárcson - közölte a vádhatóság.
A vád szerint a férfi Inárcson épített családi házat deviza alapú hitelből. A hitelválság után megemelkedett törlesztőrészleteket azonban nem tudták fizetni, ezért végrehajtási eljárás indult. Összesen mintegy 59 millió forint tartozás nehezedett rájuk. A házat elárverezték és a családnak - három kiskorú és egy fogyatékkal élő gyerekükkel - 2018. június végéig ki kellett költöznie. A vádlott májusban segítséget kért az önkormányzattól, ekkor fordult a családsegítő szolgálathoz.
A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ inárcsi kirendeltségének családsegítője többféleképpen próbált segíteni, lakhatási lehetőséget szerezni a vádlottnak és családjának, de nem sikerült azonnal beköltözhető átmeneti otthont biztosítani számukra. A férfi 2018. július 10-én bement a polgármesteri hivatalba, ahol arról tájékoztatták, hogy találtak egy helyet, ahova szeptembertől beköltözhetnek, de addig meg kell oldaniuk a lakhatásukat. A felesége ekkor közölte, gyerekeikkel rokonokhoz költözik.
A vádlott egy átvirrasztott éjszaka után július 11-én reggel bement a családsegítő irodájába egyeztetni a szakemberrel, aki egyedül dolgozott az épületben. Vita robbant ki köztük, ekkor a férfi a táskájából elővett egy kést és nyakon szúrta a nőt, aki rövid időn belül meghalt. Ezután a vádlott átment a közelben levő polgármesteri hivatalba és feladta magát.
A férfi előzetes letartóztatásban volt eddig: a lakhatása nem volt megoldott, így fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye.

A kormány semmit sem tesz a tragédiák elkerüléséért

Egyre gyakoribb, hogy kétségbeesett, a nincstelenség felé sodródó emberek rátámadnak hivatalnokra, erősítette meg a Népszavának nem sokkal a tragédia után Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke és a legnagyobb közszolgálati szakszervezet vezetője. Lenne felkészítő csomag az inárcsihoz hasonló támadások megelőzésére és kivédésére, de az állam még pályázatokon keresztül sem ad pénzt a képzésekre. Egyedül olyan forrásokból jut pénz a hivatali munkatársak felkészítésére, mint például a Norvég Alap - ám a külföldről támogatott civilek ellen évek óta folytatja hadjáratát Magyarország kormánya. Ennek fényében üres gesztusnak tűnik, hogy az Emmi saját halottjának nyilvánította a családsegítőt, akinek védelméért semmit sem tett a rendszer.

Lopott autóval ment tankolni a rendszámmal trükköző férfi, távozáskor majdnem kitépte a kútoszlopot (videó)

Publikálás dátuma
2019.01.08. 09:58

Fotó: police.hu
A férfi lesodródott az úttestről és elakadt, ekkor fogták el a rendőrök egy tettre kész szemtanú segítségével. Jogosítványa sem volt.
Lopás, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés és rongálás bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy 26 éves kiskunhalasi férfi ellen - írja a police.hu.
A férfi hétfő délben indult el a lejtőn. A rendelkezésre álló adatok alapján először ellopott egy személyautót a benne hagyott indítókulccsal. Az autóval elhajtott egy másik utcába, ahol leszerelte egy másik autó rendszámát, és áttette azokat a lopottra. Fél óra múlva az egyik helyi benzinkúton tankolt, de fizetés nélkül, nagy sebességgel úgy hajtott el, hogy a kútfejhez tartozó tankolópisztolyt, illetve töltőcsövet leszakította a kútfejről.
Az egyik autós látta a történteket és követte a gépkocsit. A gyanúsított vélhetően a nagy sebesség miatt végül lesodródott az úttestről és elakadt. A szemtanú úgy döntött, beavatkozik: visszatartotta a rendőrök kiérkezésig a sofőrt, akiről az is kiderült, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel.
A kiskunhalasi nyomozók - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki a 26 éves férfit, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.
Szerző
Frissítve: 2019.01.08. 10:12

A kilencedik emeletről ugrott ki egy férfi Nyíregyházán

Publikálás dátuma
2019.01.07. 17:31

A 40 év körüli áldozat szörnyethalt a zuhanás után.
Feltehetően öngyilkossági szándékkal ugrott le egy 40 év körüli férfi hétfőn Nyíregyházán, a Toldi utca 58. szám alatti épület kilencedik emeletéről – tudósít a szabolcsihír.hu .

A férfi az úttestre zuhant, kiérkező mentők már nem tudtak segíteni rajta.
Szerző