Kétmilliós kár érte a kifosztott Kutyapártot

Publikálás dátuma
2019.01.17. 15:10
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Rendőrök is keresik a betörőt, aki kameraszettet, laptopot vitt el a Magyar Kétfarkú Kutya Párt zuglói irodájából.
Összesen kétmillió forintot ért az elektronikai készlet -kamera, mikroport készlet, puskamikrofon és laptop – amit még vasárnap lopott el valaki az MKKP zuglói, titkos bunkernek is nevezett irodájából.
 A betörésről mi is írtunk; a tettesnek amúgy nem volt nehéz dolga, mert a párt aktivistái épp az emeleti helyiségben voltak, és „előzékenyen” elfelejtették kulcsra zárni az iroda ajtaját.
Feljelentést tettünk persze – mondta a Népszavának Szabó Gergő, a Kutyapárt elnöke, aki azt is megjegyezte, hogy az iroda előtti udvart kamerák pásztázzák, a rendőrök pedig begyűjtötték a felvételeket.
Szerző

Lehűlést hoz a hidegfront, havazás is jöhet

Publikálás dátuma
2019.01.17. 14:31
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Pénteken a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között várható.
Éjszaka egy hidegfront éri el az országot, és a megnövekvő felhőzetből péntek délelőttig többfelé várható eső, havas eső, és – főként a hegyekben – hó is eshet. Később a front mögött megkezdődik a száraz, több fokkal hidegebb levegő beáramlása – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a nap második felétől északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet. A csapadék a nap folyamán egyre keletebbre szorul, és estére a legtöbb helyen megszűnik. Az északnyugati, északi szél megélénkül, a Dunántúlon és középen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 6 fok között alakul, de az ország északnyugati felén már reggel beáll a maximum. 
Szombaton többnyire fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, majd délután délnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és délen elszórtan havazás, hószállingózás várható. Többnyire mérséklet marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható.
Vasárnap eleinte többnyire erősen felhős idő várható, majd főként északon, és nyugaton szakadozottabb lesz a felhőzet. Elsősorban délen és keleten számíthatunk szórványosan havazásra, hószállingózásra. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között várható.
Szerző

Vasárnap délben temetik Szász Istvánt

Publikálás dátuma
2019.01.17. 14:27

Fotó: Népszava
A Kozma utcai zsidó temetőben, január 20-án vasárnap 12 órakor helyezik végső nyugalomra Szász István újságírót. A hosszú ideig a Magyar Nemzet, majd a Magyar Hírlap, illetve élete utolsó évtizedeiben a Népszava munkatársaként dolgozó egykori kollégánk a múlt héten hunyt el nyolcvanéves korában.
Szerző
Témák
Szász István