Jég alá került, meghalt egy ember Szigetszentmiklós határában

Publikálás dátuma
2019.01.25. 21:45
A kép illusztráció
Fotó: Népszava
A tragédia egy horgásztónál történt. Az idős férfit kihozták a búvárok, de már késő volt.
Elmerült egy ember egy horgásztóban Szigetszentmiklós határában péntek este, a tűzoltók és társszolgálatok kihozták, de már nem tudták megmenteni, a helyszínen meghalt - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila elmondta: arról kaptak bejelentést, hogy elmerült, a jég alá került egy ember. A tűzoltók mellett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálata és a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat búvárjai próbálták megtalálni az eltűnt embert. Rövid keresés megtalálták és kihozták az idős férfit, de a mentők csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Lakástűzben meghalt egy ember a XII. kerületben

Publikálás dátuma
2019.01.25. 16:21
Shutterstock illusztráció.
Tűz ütött ki egy lakásban a főváros XII. kerületében péntek délután; a tűzoltók kihoztak egy embert, de életét már nem lehetett megmenteni.
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a távirati irodának elmondta, az Abos utcában egy háromszintes épület földszinti lakásához riasztották a tűzoltókat. A lakás ajtaja alól füst gomolygott ki, a tűzoltók betörték az ajtót. Egy idős nőt kihoztak, a mentők megpróbálták újraéleszteni, de a helyszínen meghalt. A lakás egy tíz négyzetméteres szobájában égett a berendezés, a tüzet eloltották
Szerző
Témák
lakástűz

Több mint hét év börtönt kért az ügyész M. Richárdra

Publikálás dátuma
2019.01.25. 10:35

Fotó: Draskovics Ádám
Vezetőszáron hozták tárgyalására a kecskeméti maffiaperből is ismert férfit, a Dózsa György úti halálos karambol mellett egy biciklis megverése miatt is felelnie kellett.
Pénteken az előkészítő üléssel megkezdődött M. Richárd pere. A kecskeméti maffiaperből is ismert férfit bilincsben vezetőszáron hozták a bíróságra. M. Richárd barátnője ennek ellenére meglepően nyugodtan várta a tárgyalás kezdetét -írja a 24.hu. Ez még csak az előkészítő ülés, nem vagyok ideges. És biztos vagyok abban, hogy nem fog sokáig tartani. Ricsivel szerencsére tudom tartani a kapcsolatot. Havonta kétszer ugyanis meglátogathatom - mondta a lapnak M. Richárd barátnője.
Fél kilenc előtt pár perccel megérkezett a tragédiában elhunyt egyetemista fiú édesapja és testvére is, ők abban bíznak, hogy a vádlott jó sokáig rács mögött marad. M. Richárdot bilincsben szürke kapucnis melegítőben kísérték a tárgyalóba. Az előkészítő ülés fél kilenc után egy perccel elkezdődött. Az új büntető eljárás lehetőséget kínál arra, hogy ha a vádlott beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyalás jogáról, akkor az ügyész konkrét javaslatot tegyen a büntetés időtartamára. Az ügyész 7 év 2 hónap börtönt kért M. Richárdra. A Dózsa György úti balesetben érintett másik sofőrre, N. Józsefre két év fogházat kért, három év próbaidőre felfüggesztve.
A bíró ezt követően figyelmeztette M.Richárdot, hogy nem köteles vallomást tenni. A férfi először a kerékpárossal szembeni garázdaságáról nyilatkozott. A garázdaság és a testi sértésben lévő vádiratot elfogadta. Azt mondta, indulatos volt, és valóban fenékbe rúgta a sértettet. A közúti veszélyeztetést azonban nem fogadta el. A Dózsa György úti balesettel kapcsolatban ezt mondta;
Őszintén sajnálom az elhunytakat és a sértetteket. Semmilyen szándékosság nem volt benne. A vádiratban lévő dolgokkal teljesen egyetértek, de azzal nem, hogy direkt gyorsítottam volna a baleset előtt

Ezt követően a tragédiában érintett másik sofőrt hallgatták meg. N. József nem ismerte be bűnösségét.  

140-nel, drogfogyasztás után

A hírportál felidézi a két halálesettel járó közúti karambol körülményeit is: a Dózsa György úti tragédia 2017 májusában történt. M. Richárd hatalmas sebességgel csapódott Mercedesével egy balra kanyarodó Citroenbe. A kanyarodni akaró autó a hatalmas becsapódástól többször is megpördült, majd berepült a buszmegállóba. A férfi kábítószert fogyasztott, de ez a vezetési képességére nem volt hatással a szakértők szerint. A balesetben két ember vesztette életét. Az illetékes kerületi ügyészség az ügyben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A vádirat szerint egy 41 éves férfi, vezetői engedély nélkül a megengedett 50 km/h-t jelentősen meghaladó, 135-140 km/h sebességgel közlekedett a XIII. kerület, Dózsa György úton a Kassák Lajos utca kereszteződés irányába. A kereszteződésbe ekkor érkezett gépkocsival egy 47 éves férfi, és szabálytalanul, kis ívben bekanyarodott a szemből, eltúlzott sebességgel érkező vádlott elé úgy, hogy nem adta meg neki az elsőbbséget. A kanyarodó gépkocsiban két személy utazott a sofőrön kívül.A két kocsi olyan erővel ütközött össze, hogy mindkét jármű felsodródott a járdára és elütött három gyalogost. A balesetben a kanyarodó jármű egyik utasa olyan erővel zuhant ki az autóból, hogy sérülései miatt a helyszínen életét vesztette. A másik utas a kórházi kezelés során hunyt el, a három gyalogos pedig könnyebben sérült. A kanyarodó gépkocsi 47 éves sofőrje életveszélyes, míg M. Richárd könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyészség szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha a szemből, nagy sebességgel érkező vádlott nem lépi túl a sebességhatárt, vagy, ha a másik vádlott szabályosan kanyarodik.  
Szerző
Frissítve: 2019.01.26. 09:32