Előfizetés

Kövérnek panaszkodik az MTVA vezérigazgatója: 23 millió közpénzt költöttek az ellenzéki képviselők miatt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.04. 20:37

"Tájékoztatja" a házelnököt Papp Dániel, hogy az erkölcsi káron túl összegszerűen kifejezhető károkat is elszenvedett a közmédia.
Összesen 23 millió forintos kiadást jelentett az MTVA-nak, hogy ellenzéki képviselők bementek oda, írta Papp Dániel MTVA-vezér Kövér László házelnöknek. Mint az Azonnali.hu írja, a birtokukba került levelet a parlamenti frakcióknak is kiküldte az MTVA-vezér, értesítés végett. A levél egészen pontosan így fogalmaz:
"intézményünk az erkölcsi káron túl összegszerűen kifejezhető károkat is elszenvedett".

Papp továbbá arról panaszkodik, hogy az elmúlt időszakban folyamatos és sorozatos támadásokat szenvedett el a köztévé az ellenzéki képviselők miatt, akik "több alkalommal is veszélyeztették a közmédia működését".
A költségek legnagyobb részét az épület biztonságának megőrzésével és biztosításával kapcsolatos kiadások teszik ki, részletezi a hírhamisítóként is ismert vezérigazgató. A költségekből csak egy megsérült ablak és egy kerítéselem miatt 2 millió forintot kellett fizetniük, állítja. Vélhetően beleszámolták a kiadásokba a nemrég emelt börtön-szerű rácsokat is, amik az épületben bukkantak fel. Az ablakelem pedig talán az, ami alapján a köztévés szakértői szemek megállapították, "rálőttek a tüntetők" az épületbe. De mint Papp írja, "milliós összegekben mérhetők a jogi képviselet ellátásával összefüggő többletköltségek is". Rengeteg pert indított ugyanis a köztévé, amiért szerintük az alkalmazottaik személyiségi jogait sértették a képviselők. De gondolhatott itt a vezérigazgató a közjegyzőre is, aki jogszerűtlen határozatot állított ki az MTVA kérésére.
Papp Dániel a Kövérnek kiküldött levelében sem kártérítést sem bármi mást nem kér; az mindössze egy néhány bekezdéses panaszkodás.

Szakmája becsületéért lép fel 56 orvos

D. A.
Publikálás dátuma
2019.02.04. 19:19

Megújítaná az orvoskamarát, s ezzel új lendületet adna a magyar egészségügy megmentésének egy új, magát Újratervezés csoportnak nevező orvosközösség.
Első lépésként körlevélben arra buzdítják kollégáikat, hogy jelöltessék magukat küldöttnek az orvoskamara tisztújítására, és a köztestület megújításával lássanak hozzá az ágazat megmentéséhez. Kérdésünkre Kincses Gyula egészségpolitikus – a csoport egyik tagja – lapunknak megerősítette: az Újratervezés csoport az „1001 orvos hálapénz nélkül néven” ismertté vált közösség „aktív magjából” alakult. A csoport hétfőn közzétett felhívásában egyebek mellett az áll, hogy olyan egészségügyért dolgoznak, „ahol a betegek és az orvosok is biztonságban érezhetik magukat”, és ahol az egészségügyi rendszer egy normálisan működő társadalom alappillérét jelenti. Szerintük az egészségügy rendre hátrasorolódik a kormányzatok prioritási listáin, az orvostársadalom pedig csak egészségét kockáztató önkizsákmányolással tudja életfeltételeit biztosítani. Mindehhez – írták – az intézményrendszer szétesése, szabályozási, irányítási és etikai válsága társul. „A változáshoz vissza kell szereznünk az orvosi hivatás társadalmi rangját és az egészségpolitikában a szakmai szempontok elsődlegességét. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy orvosként nem éltünk megfelelően az érdekérvényesítési lehetőségeinkkel, pedig alapvetően csak magunkra számíthatunk. Az orvostársadalomnak saját kezébe kell vennie a sorsát, és élnie kell önigazgatási, önkormányzati lehetőségeivel. Ehhez egy erős, megújult, és bővített jogosultságokkal rendelkező orvos-kamarára van szükség” – írták felhívásukban.


Még három nap, és elnémul a Music FM

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.04. 18:41

Hiába próbálkoztak, a Médiatanács döntése értelmében február 7-én lejár az adó médiaszolgáltatási jogosultsága.
Nem talált megoldást a Music FM-et működtető Prodo Voice Zrt. arra a helyzetre, hogy a Médiatanács tavaly novemberben úgy döntött: nem hosszabbítja meg a rádió 2019. február 7-én lejáró médiaszolgáltatási jogosultságát - írja a Media1. Az adó így február 7-én, csütörtökön elhallgat.
A Music FM hétfőn meg is kezdte a búcsúzást a Facebookon. Mint írják, az utolsó pillanatig bíztak benne, hogy ez elkerülhető lesz:
az adó tulajdonosa és vezetése mindent megtettek azért, hogy valamilyen formában az éterben maradhasson a brand, de sajnos nem jártak sikerrel.

A Médiatanács korábban azzal indokolta elutasító döntését, hogy a grémium szerint ennek törvényi kizáró okai lettek volna: a szolgáltató a működése alatt több alkalommal is súlyosan vétett a gyermekek védelmére vonatkozó szabályok ellen, adatszolgáltatási kötelezettségét több ízben megsértette és médiaszolgáltatási díjtartozása is volt kérelme előterjesztésekor.
A Budapesten és 100 kilométeres körzetében fogható rádió annak ellenére váltott tulajdonost január végén, hogy már lehetett látni a végét. A rádiós cég legújabb tulajdonosa a CERES MANUFAKTÚRA Kft. lett. Ez rövid időn belül a második tulajdonosváltás: tavaly december elején a Pentavia Kft. és a Hung-Ister Zrt. is kiszállt, és átadta a rádiós céget a CERES-céggel egyébként azonos székhelyen működő ABRAHAM Goldmann Bizalmi Vagyonkezelőnek. Ez azt jelenti, hogy a cég kikerülhetett Nyerges Zsolt – azaz a Fidesz-közeli, Orbán Viktorral és korábban Simicska Lajossal is jó kapcsolatot ápoló üzletember – környezetéből.