Előfizetés

Javult a helyzet, de sokfelé még mindig gond van a levegővel

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.11. 16:16

Fotó: Népszava
Mutatjuk, hogy hol problémás a levegőminőség.
Jelentősen javult a levegőminőség vasárnap, azonban Budapesten, Dunaújvárosban, Kecskeméten, Pécsen, Putnokon, Szegeden, Szombathelyen és Vácon továbbra is kifogásolt volt a levegőminőség – olvasható a Tisztifőorvos Facebook-oldalán. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján további javulás várható. 

Nem tudni, miért pusztulnak a hattyúk Hódmezővásárhelyen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.11. 15:32
Képünk illusztráció
Fotó: Shuttestock
Újabb madarak tetemeit találták meg a téglagyári tanösvénynél. A hatóságok vizsgálják az esetet.
További madarak teteme bukkant fel Hódmezővásárhelyen, a téglagyári tanösvénynél – írja a vasarhely24.com. A portál már korábban is beszámolt arról, hogy egy nagyobb hattyúcsapat jó pár példánya lelte eddig ismeretlen okból halálát a téglagyári kubikok mentén. A hatóságok, így a kormányhivatal is tud az esetről, a történteket vizsgálják. A környék egyébként kedvelt kirándulóhely.

Jogerős: hazudott a közmédia Hadházyról és az apjáról

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.11. 15:29

Fotó: Vajda József / Népszava
Helyreigazítást kell közölniük, és – a perköltségen kívül – 300-300 ezer forint sérelemdíjat kell fizetniük.
A Fővárosi Törvényszék jogerősen kimondta, hogy a hirado.hu egyik nyíltan politikai célú (még a választások előtt közölt), a Hadházy család lejáratását célzó cikke hazugság volt, így egyrészt helyreigazítást kell közölniük, másrészt a perköltségen kívül 300-300 ezer forint sérelemdíjat fizetniük a politikusnak és édesapjának – írja a 444.hu. A portál összefoglalójából kiderül: a hirado.hu arról hazudott, hogy – Hadházy Ákos és Árpád földmutyiban érintettek, – strómanok nevére szerzett földeket hamis szerződésekkel Twickel György kezére juttatnak, – Hadházy Árpád az állami földekkel való trükközések egyik központi alakja Tolna megyében, – Hadházy Árpád kétes szerződéseket hagyott jóvá, – mindezt Hadházy Árpád a helyi agrárkamara elnöki tisztségét kihasználva végezte, – és Hadházy Ákos antikorrupciós tevékenysége csak a figyelem elterelésére szolgál az apja ügyeiről.