Závecz Tibor;Puzsér Róbert;Budapest;

2019-03-06 17:00:28

Závecz: "szokatlan volt" Puzsér hangneme

Tarlós pedig nem unalmas ember a Závecz Research közvélemény-kutató ügyvezetője szerint, és épp ez adhatja tartalékait.

Interjút adott Závecz Tibor, a Závecz Research közvélemény-kutató ügyvezetője a Magyar Narancsnak. A csütörtökön megjelenő interjúról azt írja a hvg.hu, abban Záveczet arról is kérdezték, hogy mit gondol Puzsér Róbertről, akiről korábban azt mondta, ha elindulna a választáson, az Tarlós István biztos győzelmét jelentené. A budapesti főpolgármester-választásra függetlenként bejelentkező Puzsér ugyanis nem hagyta ezt személyeskedő válasz nélkül: azt üzente Závecznek, hogy "takarodjon el a halál [email protected]ára, és ott kutakodjon", majd az előválasztás felrúgásával fenyegetőzött, majd pár nappal később Sztálinhoz is hasonlította a szakembert.

- nyilatkozta Závecz a februári kirohanás kapcsán. Hozzátette, a stílus meglepte, de a személyeskedésre és trágárságra nem kíván reagálni. A kritizált kutatásnak volt megrendelője, nyilatkozta, de nem hozhatja nyilvánosságra. Megrendelői nyomásgyakorlással viszont még a pályája során nem találkozott, és meg sem lehetne csinálni vele, ahogy szerinte a többi közvélemény-kutatóval sem. Ennek kapcsán úgy fogalmazott:

Puzsérról még azt mondta el Závecz, egyébként potens jelöltnek tartja: "az adatok azt mutatták, hogy van szavazói bázisa, a kérdés az, ezt hogyan lehet összeilleszteni a többi ellenzéki szavazóval". A közvélemény-kutató szerint ezen a második előválasztási forduló sokat segíthet, így reméli, megtartják azt. Hozzátette, a mérések alapján van átjárás a jelöltek támogatói között, vannak olyan Karácsony-hívek, akik átszavaznának Puzsérra, de Karácsony integratív képessége jelenleg nagyobb, mint Puzséré.

Závezc szerint, aki úgy látja, a jelenlegi budapesti főpolgármester támogatottsága nagyobba fővárosban, mint a Fideszé, mert a személyisége, stílusa sokféle választópolgárnak rokonszenves. Elsősorban a párthoz nem kötődő szavazók adják a tartalékát.