Fidesz;Orbán Viktor;Európai Néppárt;Manfred Weber;

2019-03-12 18:05:46

Orbán Viktor kész bocsánatot kérni

... de nem azért, amiért Manfred Weber várná tőle. Gulyás Gergely sajtótájékoztatón reagált az EPP csúcsjelöltjének szavaira, és elmondta: "a Néppárt kevésbé van meg a Fidesz nélkül, mint a Fidesz nélkülük”

"Orbán nem akart senkit sem megbántani a hasznos idióták kifejezéssel, ha valakit ez mégis bántott, akkor ennek a szónak a használatáért a kormányfő kész bocsánatot kérni" – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Manfred Weber sajtótájékoztatójára reagálva.

Gulyás Gergely a fenti mondaton kívül az Európai Néppárt csúcsjelöltjének szavai kapcsán elmondta, szerinte a Junckert és Sorost támadó plakátkampány már véget ért - írja a hvg.hu. „Ezzel ez az ügy lekerült a napirendről, ez a konfliktus véget ért.” - fogalmazott a miniszter. A portál ehhez hozzáteszi,

A CEU-ról azt mondta Gulyás, az intézmény jövője biztosítva van. A weberi javaslatokat – felvetődött: a müncheni egyetem és a BMW finanszírozási segítséget nyújtana a CEU-nak – megfontolják, de szerinte a magyar szabályozás megfelel az európai és a német gyakorlatoknak is.

Weber és Orbán Gulyás szerint nem csak a három feltételről (vagyis az ultimátumról) beszéltek, hanem Európa jövőjéről, Macron elnökről, a CDU-ról, a migráció megállításáról. „Ha ő lenne a bizottság elnöke, biztosítva lenne a külső határok megvédése.” Hozzátette, a Fidesz és a magyar kormány nyitott a tárgyalásra, de három dologban – a külső határok védelmében, a migráció kérdésében és a keresztény kultúra védelmében – nem alkudnak.

- mondta most Gulyás Gergely, majd jókora magabiztossággal hozzáfűzte,