Előfizetés

Bulvárban terjeszkedik Rogán Cecília és Sarka Kata

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.19. 13:18
A 2018-as Magyarország Szépe verseny sajtótájékoztatója. Rogán Cecília és Sarka Kata.
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Máris feltűnt egy bulvár híroldal impresszumában a decemberben bejegyzett új cégük, a Top News Hungary.
A Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata tulajdonában lévő Top News Hungary Kft. megvásárolta a TWN.hu bulvár híroldalt, derül ki annak impresszumából. Ott korábban még az állt, a Top World News nevű oldal kiadója a Kasza Tibor érdekeltségében lévő TWN Press Média Kft.
Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata tavaly decemberi bejegyzéssel alapította a Top News Hungary Kft.-t, mint arról korábban a 24.hu beszámolt. A Cégközlöny szerint a cég tevékenységi körébe többek között a napilapkiadás, médiareklám, hírügynökségi tevékenység és a reklámügynökségi tevékenység tartozik. A vezető tisztségviselője Sudár-Horváth Lívia, a Femcafé.hu ügyvezető igazgatója. Ez utóbbi portált működtető Netrise Hungary Kft. tulajdonosa a cégjegyzékben szereplő adatok szerint az a Bessenyei István, aki a kormánypártok által kedvelt Valton Security kisebbségi tulajdonosa, illetve sajtóhírek - például az Átlátszó - szerint Sarka Kata férje is.
A Top News Hungary Kft.-ben a többségi tulajdonos Rogán-Gaál. Ez egyébként Rogán Antal feleségének és Sarkának a második közös médiával foglalkozó cége. Rogán-Gaál először 2016-ban, a Magyarország szépe szépségverseny zsűrijében jelent meg a nyilvánosság előtt a Nakama & Partners ügyvezető igazgatójaként. A cégjegyzékből kiderül, Sarka ebben a cégben is partnere.

Viktorjugend és az SS-katonákat éltető közmédia - az MTI nem adta ki az MSZP közleményét a német megszállásról

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.19. 13:05
Fotó:Vajda József, Népszava
A hírügynökség valószínűleg nem tudott mit kezdeni az aktuálpolitikai áthallásokkal.
75 évvel ezelőtt a mai napon a hitleri Németország csapatai megszállták hazánkat, amelyekkel együttműködve a Horthy Miklós által kinevezett új magyar kormány a saját nemzete ellen fordult - ezzel a mondattal kezdődik az MSZP közleménye, amit a Magyar Távirati Iroda (MTI) nem hozott le. A jelek szerint a hírügynökségnek nem a múlt visszaidézése szúrta a szemét, hanem az aktuálpolitikai áthallások miatt szelektált. Persze az is igaz, hogy a rezsim hivatalos múltértelmezése nehezen egyeztethető össze azzal a két mondattal, miszerint: "1944. március 19-ét követően minden korábbinál nagyobb lendületet vett a magyarországi zsidóüldözés. Az állam vezetői olyan bűnöket követtek el, amelyekre semmi sem szolgálhat magyarázatul és senki sem adhat felmentést alóluk.". (A felfogásbeli különbséget jól mutatja a Szabadság téren felállított második világháborús emlékmű, amelyik a magyar államot a német erőszak passzív elszenvedőjeként ábrázolja, és nem a vészkorszak tevőleges szereplőjeként.) "Sajnos, most 75 évvel később olyan időket élünk, hogy a közpénz milliárdokból fenntartott közmédiában nyíltan hirdethetik a náci eszméket és hősként próbálják meg beállítani az SS katonáit. Olyan időket élünk, hogy egy a kormánypárt által kitartott elemző már arról értekezik, hogy létre kellene hozni a Viktorjugendet. Ezért az emlékezés mellett emlékeztetnünk is kell a hatalom mindenkori gyakorlóit, hogy senki sem fenyegetheti vagy fordulhat a saját nemzete ellen büntetlenül." - írja a közlemény inkriminált része.

Unatkozó hétéveseknek mondott beszédet a "független" magyar sajtóról a fideszes Nyitrai Zsolt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.19. 12:14
Nyitrai Zsolt unatkozó kisiskolásoknak élteti a kormányt.
Fotó: Youtube / Füzesabonyi Városi Televízió
A cipőjüket néző kisiskolásoknak azt is elmondta, hogy erősödik a hadsereg, mert harcolni kell a magyar függetlenségért.
"Tisztelt hallgatóság" - szólította meg az egybegyűlteket március 14-én Felsőtárkány országgyűlési képviselője és kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a fideszes Nyitrai Zsolt. Ám, mint a Füzesabonyi Városi TV erről szóló anyagában a 444.hu észrevette:
a hallgatóságában jóformán csak odavezényelt 7-10 éves általános iskolások voltak.

Nyitrai erre vagy nem készült fel, vagy nem akart tudomást venni róla, minden esetre a gyerekeknek olyasmikről beszélt, hogy "hazánkban nagyon sokáig a média külföldi kézben volt. Külföldi erő döntötte el, hogy mi a hír minálunk". De mára ez megváltozott, a sajtó szabad, az eddig "tudatosan leépített" hadsereget is fejleszti a kormány, a nemzetet meg kell védeni, hangsúlyozta a földet néző kisiskolásoknak és a fák árnyában meghúzódó kisszámú nyugdíjasnak a fideszes képviselő.
Azt is mondta nekik Nyitrai - nyilvánvalóan a fizetések értéke, vagy más versenyképességi mutató alapján, mert azok gyökeresen mást mutatnak -, hogy "2010 óta sereghajtóból éllovassá lettünk a régióban". Aztán leszögezte, a nagyvállalatoknak közpénzből százmilliárdos támogatásokat adó, kedvükért a szakszervezeteket gyengítő és a rabszolgatörvényt meghozó Fidesz-KDNP "a multicégek helyett az emberek pártjára álló képviselet". Tovább szörnyülködi az alábbi videó megtekintése közben lehet: