Videó;Farkas Flórián;kazán;Pócs János;

Farkas Flórián kiállt a roma férfit kazánba záró Pócs mellett

A fideszes roma politikus egyetért azzal, hogy ez szerencsétlen eset volt, de Pócs Jánosnak szerinte ennyiért még nem kellene lemondania.

Farkas Flórián hétfőn szólalt meg először Pócs János botrányos kazános videóügyében. A fideszes roma politikust az után kérdezte meg az ATV a parlamenti folyosón, hogy az ülés elején napirend előtt Szabó Tímea (Párbeszéd) felháborodottan tette szóvá: Pócs János még mindig ott ül, vele szemközt a fideszes padsorokban, a szégyenletes kazános videója után is. (Az ellenzéki padsorokból többen jól hallhatóan fasizmust kiabáltak be.) 

Szabó ezzel arra emlékeztetett, hogy a napokban napvilágra került egy nagy botrányt kiváltó videó, amin Pócs János fideszes képviselő azzal fenyegeti egyik alkalmazottját, aki egy kazánban ül, hogy "betüzeli" amiért "rosszat tett", megivott egy féldecit, és a politikus meg is gyújt egy papírt. A felvétel 2008-as, azóta a körzetében, Jászapátiban többször is megválasztották Pócs Jánost parlamenti képviselőnek.

Pócs azt nyilatkozta, hogy ez egy "vidám" videó volt, az azon szereplő roma férfi a barátja volt - azóta meghalt - és ő azt a kérésére készítette. Pócs János a 444-nek azt állította, hogy Jászapátiban ismerték a videót, és így is négyezer szavazattal többet kapott a 2018-as választáson mint 2014-ben. 

Farkas Flórián most az ATV kérdésére, hogy neki mi a véleménye arról, amit Pócs János tett, elítéli-e a kazános-gyújtogatós videót, a parlamenti folyosón azt válaszolta: "A Fidesz kiadott egy közleményt, amivel teljesen egyetértek".

Arra, hogy Pócs Jánosnak nem kellene-e lemondania a mandátumáról, Farkas Flórián mosolyogva azt válaszolta: "nem". És megismételte a fideszes nyilatkozatot, hogy a videó "szerencsétlen volt". A riporter felvetésére, hogy ez számára csak ennyi, nevetve azt mondta: "igen", és bement az ülésterembe.