Előfizetés

Lopás közben csokit majszolt a létavértesi betörő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.26. 14:29
A bűnjelként nyilvántartásba vett fél csokiszelet
Fotó: police.hu
A gyanúsított főként műszaki cikkekre utazott, de egy csokoládészeletnek sem tudott ellenállni.
Kifosztották édesanyja házát - erről tett bejelentést a rendőrségre még tavaly augusztusban egy létravértesi lakos. A bejelentő elmondta, hogy a betörés napján épp senki nem volt otthon, az ingatlanból pedig egy tv, egy fúró, egy szivattyú és további értéktárgyak tűntek el.
A létavértesi rendőrök a helyszíni adatgyűjtés, valamint tanúkutatás után gyanúsítottat is találtak: 36 éves helyi férfit a helyi őrsre vitték, és kihallgatták - írja a police.hu. A hatóság adatai szerint a férfi kifejezetten műszaki cikkeket keresett, és miközben átkutatta a lakást, még egy csokoládét is megkóstolt.  A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanújával folytatott büntetőeljárást az ügyben. A nyomozás a napokban lezárult, a keletkezett vizsgálati anyagokat a rendőrök átadták az ügyészségnek. 

Nem kell börtönbe mennie az indexes újságírót összeverő biztonsági őrnek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.26. 12:43
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A gyorséttermi szekuritist a kamera sem zavarta, véresre verte áldozatát, aki csak a panaszkönyvet szerette volna kikérni.
Tíz hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki 2017-ben egy Erzsébet körúti gyorsétterem biztonsági őreként vert meg egy vendéget- írja közleményében az ügyészség. 
Bár a közleményből ez nem derült ki, az Index újságírójának esetéről van szó, akit 2017. október 15-én vertek véresre egy KFC-étterem előtt. Az újságíró korábban szóváltásba keveredett gyorsétterem egyik eladójával és üzletvezetőjével, mert , hogy nem szóltak neki időben, hogy már csak elvitelre kérhetne ételt. Az újságíró ekkor a panaszkönyvet kérte, de csak egy üres lapot kapott, majd mikor ezt is kifogásolta, az üzletvezető kérésére a vádlott kicipelte az étteremből.
Itt, az bejárat előtt kezdődött az erőszak: a szekuritis rángatta, többször is arcon ütötte a sértettet, aki elesett, orra is vérezni kezdett az ütlegek hatására. A vádlottat az sem különösen érdekelte, hogy a sértett telefonjával felveszi az egész jelenetet, a verés után visszasétált az üzletbe, mint aki jól végezte dolgát. Az eset miatt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség emelt vádat súlyos testi sértés kísérlete miatt. A vádlott élt a gyorsított eljárás adta lehetőségekkel, elismerte a bűncselekményt, lemondva a további tárgyaláshoz való jogról is -így a bíróság azonnal jogerős ítéletet hozhatott. Az ügyhöz hozzátartozik, hogy az étteremlánc később profin, felelősségét nem hárítva járt el: kirúgták az őrt, a vizsgálat idejére felfüggesztették a műszakvezetőt és elnézést kértek a történtek miatt

Óriási dugó az M0-áson

MTI
Publikálás dátuma
2019.04.26. 10:08
illusztráció
Fotó: Népszava
Hatalmas a torlódás az M0-s autóút déli szektorában az M5-ös felé, a Szigetszentmiklós-Csepel csomópont közelében baleset miatt - közölte az Útinform péntek délelőtt a honlapján.
A forgalom már mindkét sávon elindult, de az arra közlekedők közel másfél órás időveszteséggel számolhatnak az Útinform előrejelzése szerint. A rendőrség a honlapján azt közölte, hogy egy motoros autóval ütközött, egy ember megsérült.