Orbánon és Tiborczon röhögtek a német köztévé egyik műsorában

Publikálás dátuma
2019.05.04. 15:19
Forrás: Facebook/Orbán Viktor
Úgy tűnik, nekik még nem szóltak, hogy a miniszterelnök veje nem közszereplő.
A német köztévé népszerű szatirikus műsora legújabb epizódjában Orbán Viktorral és vejével, Tiborcz „Nem Közszereplő” Istvánnal foglalkozott. A rész témája a korrupció volt – írja a HVG. Oliver Welke showjában most több epizód is az EP-választásokkal foglalkozik. A románok és a csehek után Magyarország is terítékre került (2:56-nál): „Természetesen nem szeretnénk elfeledkezni a kedvenc magyarunkról, Orbán Viktorról sem, vagy ahogy a barátai hívják Gulyás Fülekkel” – kezdte a magyar helyzetre vonatkozó részt a műsorvezető. A későbbiekben beszélt arról, 
hogy egymilliárd euró elköltésére vetül árnyék és Felcsút pénzeiről is.

Mindeközben a háttérben Juncker a „kicsi Orbánnak” azt magyarázza eurókkal a kezében: „aztán ne sikkassz el mindent egyszerre”. Végül Tiborcznek is gratulálnak, a jövedelmező házasságához.   
„Pedig a magyar kormánynak azonnal javítania kéne az egészségügyi ellátáson, mert az ország polgárai hat évvel élnek kevesebbet, mint az átlag európai”

– javasolta Welke. „Patrióták, mégis pont a nemzetüknek ártanak” – folytatta. Ezt követően néhány Karel Gott számot írtak át, amelyek az átdolgozásban a pénzek lenyúlásáról szólnak. Majd látható a CD is, amely Kelet-Európa legnagyobb korrupcióit énekli meg: 
„a CD eladásából származó egymillió euró azonnal Orbán vejénél landol.”

Szerző
Témák
Tiborcz Orbán

Programot dolgoz ki a magyarországi orosz befolyásolás ellen az MSZP

Publikálás dátuma
2019.05.04. 14:55

Fotó: MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP
„Az oroszok nemhogy a spájzban vannak, hanem feltett lábbal nézik a kedvenc sorozatunkat a nappalinkban” – mondta Mester Barnabás.
Az MSZP programot dolgoz ki a magyarországi orosz befolyásolás elleni fellépésről – jelentette be Mester Barnabás, a szocialisták európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón. Mester úgy fogalmazott, az állami szervek hazaáruló módon nem harcolnak az orosz befolyás ellen, ezért ez a munka az ellenzékre hárul. Közölte, hogy pártja az orosz befolyásolásra szakosodott nemzetközi intézményekkel közös kutatómunkába kezd, amelynek eredményeit nyilvánosságra hozza.
„Az oroszok nemhogy a spájzban vannak, hanem feltett lábbal nézik a kedvenc sorozatunkat a nappalinkban, és nem teszünk ez ellen semmit”

– mondta Mester Barnabás.

A szocialisták EP-képviselőjelöltje a magyarországi orosz befolyásolásra példaként említette a szerinte „Putyin trójai falovaként” működő Nemzetközi Beruházási Bank Budapestre költözését, valamint azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csak a „Putyin pénzén felnövő, Moszkva támogatásából élő” szélsőjobboldali politikusokat fogad az EP-kampányban.
Szerző
Témák
Oroszország MSZP

Hasszán F.-fel kampányol az uniós választásra a Fidesz

Publikálás dátuma
2019.05.04. 14:38
Képünk illusztráció!
Fotó: Kisbenedek Attila / AFP
Brüsszel „bevándorláspárti politikáját” okolják legújabb videójukban azért, hogy a terrorizmussal gyanúsított férfi Európába jutott.
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren elkapott szír férfi, Hasszán F. szerepel a Fidesz legújabb kampányfilmjében, amelyben arra kérik a szavazókat, hogy az Európai Parlamenti választások során támogassák Orbán Viktor programját, amelynek lényege, hogy „megállítsák a bevándorlást”. A felvételen azt is hangsúlyozzák, hogy Hasszán F. „migránskátyát” kapott, valamint, hogy Brüsszel politikájának köszönhető, hogy a férfi eljutott hazánkba.
A kampányvideóról Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati budapesti sajtótájékoztatóján beszélt. Az MTI tudósítása szerint azt mondta: a Fidesz szeretné, ha minél több emberhez eljutna az üzenet, hogy Brüsszel mostani bevándorláspárti politikáját meg kell állítani, mert az illegális migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár. A kommunikációs igazgató közölte, elég abból, hogy Brüsszel a migráción keresztül a terrorizmust is pénzel. Hidvéghi azt mondta, Hassan F. a gyanú szerint nem más, mint egy szír terroristavezér, vagyis Brüsszel bevándorláspárti politikájának eredményeként simán beengedték Európába az Iszlám Állam egyik terroristavezérét, aki a gyanú szerint 20 embert végzett ki, és öngyilkos merényleteket szervezett. Az új kampányfilmet az interneten és a televízióban is terjeszteni fogják.
Szerző
Témák
Fidesz kampány
Frissítve: 2019.05.04. 14:42