Jobban fogynak a kétfarkúak „Soros-pénzei”, mióta beidézte őket a NAV

Publikálás dátuma
2019.05.15. 17:38

Fotó: ketfarkukutya.com
„Nyilván elismerjük, hogy mi csináltuk, de ez nem pénzhamisítás” – hangsúlyozta korábban a párt elnöke.
Még hétfőn számoltunk be arról, hogy beidézte a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnökségét a Nemzeti Adó – és Vámhivatal „ismeretlen személy pénzutánzatra vonatkozó szabályok megszegése szabálysértési ügyében”. Kovács Gergely, a párt elnöke akkor közölte, hogy valószínűleg a „Soros-pénzekről” van szó. „Természetesen bemegyünk a NAV-hoz, nyilván elismerjük, hogy mi csináltuk, de ez nem pénzhamisítás” – szögezte le. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt most a Facebook-oldalán azt írja: egy nap alatt félmillióért adtak el „Soros-pénzeket.”
Egyébként nem csak Soros-bankókat nyomtattak a kétfarkús politikusok. (Soros György a tízezresen szerepel, mint „minden baj forrása”. Az 500 forinton Nagy Blanka, „aki káromkodásával meggyalázta a magyar anyák emlékét“, az ezresen Gulyás Márton, „a Soros hadsereg parancsnoka”, a kétezresen Varjú László, „az eltávolíthatatlan ember”, az ötezresen Judith Sargentini, „aki meg meri kérdőjelezni Magyarország jogállamiságát”, míg a húszezresen Jean-Claude Junker, „Európa kocsmárosa” szerepel.
Szerző

Esni fog csütörtökön is, és a szél sem marad el

Publikálás dátuma
2019.05.15. 16:24

Fotó: Shutterstock
A Kárpát-medence időjárást befolyásoló sekély ciklon frontjai csütörtök estig fokozatosan elhagyják térségünket.
A Dunántúlon végig erősen felhős vagy borult marad az ég, míg keletebbre szakadozottá válik a felhőzet, és ott csütörtökön hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüthet. Hajnalra párássá válik a levegő, illetve foltokban köd is képződhet. Egyre inkább az északnyugati, északi tájakon fordulhat elő eső, zápor, északkeleten esetleg zivatar, majd csütörtökön már csak elszórtan várható kisebb csapadék. Szerdán kezdetben még az Észak-Dunántúlon erős lökések kísérik az északi szelet, másutt ugyanakkor csak élénk széllökések lehetnek, ami estére mérséklődik, csütörtökön pedig jóformán mindenütt mérsékelt lesz a légáramlás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 12 és 21 fok között alakul, a borongós nyugati tájakon lesz a hűvösebb.

Időjárási helyzet Európában

A magasnyomás még mindig a Skandináv-félsziget felett található, nagy kiterjedése miatt szárazföldünk középső vidékeinek időjárását is meghatározza. Ezeken a területeken nyugodt idő a jellemző, a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből elvétve alakul ki lokális csapadék. Az anticiklon keleti peremén - az Ural előterétől egészen az Égei-tengerig - frontálzóna húzódik. Ennek mentén erősen felhős vagy borult az ég, többfelé eső, zápor, helyenként zivatar is előfordul.
A lassan mozgó csapadéktömbök miatt a Balkán-félszigeten villámárvizekről, áradásokról is érkeznek jelentések.

Európát szinte kettészeli a középső területek felett lévő hideg levegő. Spanyolországban, illetve Oroszország egyes részein 28 és 33 fok közé melegszik fel a levegő. A kontinens közepe felé haladva viszont fokozatosan hűvösebb területeket találunk, a leghűvösebb épp hazánkban, illetve az környező országokban van, itt akadnak olyan területek is, ahol 10 fok alatt marad a maximum-hőmérséklet. A Kárpát-medence időjárást befolyásoló sekély ciklon frontjai csütörtök estig fokozatosan elhagyják térségünket.
Témák
időjárás

Hiába az időhúzás – Hétfőig kapott Orbán határidőt a közszolgáktól

Publikálás dátuma
2019.05.15. 16:22

Fotó: Németh András Péter
A kormány nem veszi komolyan a közszolgálati sztrájktárgyalást, pedig az összefogás nagy úr – üzenik a szakszervezetek az Orbán Viktornak küldött utolsó tárgyalási felhívásban.
Megállíthatatlan a közszolgálatban a sztrájk, ha nem tudnak megegyezni az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottságban (OKSZ) együttműködő érdekvédők a kormánnyal – hangzott el az összefogásban résztvevők közös sajtótájékoztatóján. Nem holnap, vagy holnapután, de a dolgozók felmért hangulata alapján a közszféra minden területén akkora a felháborodás és elkeseredés az alacsony bérek és romló munkafeltételek miatt, hogy mindenképpen meg kell szervezni egy ilyen akciót az érdekvédőknek, ha az állam nem hajlandó teljesíteni a bértábla megváltoztatására megfogalmazott elvárásaikat – tették hozzá a tagszervezetek vezetői. Hétfőig adott határidőt az OKSZ az Orbán Viktor miniszterelnökhöz tegnap eljuttatott ötödik levélben, hogy jelölje ki azt az állami vezetőt, akinek nemcsak beszélgetésre, hanem döntésre is jogosítványa van a sztrájkköveteléseikkel kapcsolatban. Az utóbbi hetek tapasztalatai alapján ugyanis a kormány azt a játékot űzi, hogy kijelöl ugyan helyettes államtitkárokat a tárgyalásra, de egyiküknél sem említik meg, hogy a miniszterelnök nevében egyeztetnek, sem pedig, hogy a tárgyalás sztrájktárgyalás. Ezek a formai elemek kellenének ahhoz, hogy a jogszabályok szerint érvényes sztrájkot megelőző egyeztetésnek lehessen tekinteni egy megbeszélést. Amúgy csak szócséplés. A nagy kérdés ebben a pillanatban az, hogy sikerül-e bizonyítani a szakszervezeteknek a bíróság előtt, hogy ők mindent megtettek egy törvényes munkabeszüntetés előkészítésére, így jogszerűen kezdik meg a sztrájk előkészítését vagy sem. Ezért a sok türelem és az ötödször is elküldött felszólító levél. Ha arra kényszerülnek a sztrájkbizottságban együttműködő érdekvédők, hogy a bíróságon keressék az igazukat, a beadványhoz vélhetően többségük csatlakozik majd, de például a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Külügyminisztérium szakszervezete ezt nem teheti, mert rájuk még annál is sokkal szigorúbb sztrájkszabályok vonatkoznak, mint a közalkalmazottakra. A ma délelőtti nyilvános beszélgetésen az is felvetődött, hogy a sztrájkról a végső döntést a költségvetési számok ismeretében lesz érdemes meghozni, amikor fehéren-feketén kiderül, akarja rendezni a kormány a közszféra béreit vagy sem. A jelenlévők határozottan kijelentették, ha nem olyan számok jelennek meg, amelyeket az egyes ágazatokban dolgozók remélnek, akkor nem lehet megállítani az embereket. A versenyszféra sikeres munkabeszüntetései és béremelései után azt várják, hogy a köz szolgálatában állókat is partnernek tekintse az ő munkáltatójuk, a magyar állam. A szakszervezetek azt üzenik, lehet játszadozni, meg időt húzni, de ők megtalálták az együttműködés módját, döntöttek az összefogásról és együtt néznek szembe a kormánnyal.    
Frissítve: 2019.05.15. 16:55