Körözött férfi lövöldözött gázpisztollyal Budapesten, de gyorsan elfogták

Publikálás dátuma
2019.05.16. 06:33
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Elfogták a Budapesten gáz-riasztó pisztollyal lövöldElfogták azt a támadót, aki gáz-riasztó pisztollyal lőtt rá egy férfira a főváros VIII. kerületében található Magdolna utcában szerda este - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A rendőrségen a sértett arról tett bejelentést, hogy egy korábbi vita miatt két férfi az autója elé állt, miközben harmadik társuk több lövést adott le egy gáz-riasztó fegyverrel. Az eset során senki sem sérült meg. A kocsi elé álló két férfit már korábban elfogták a Magdolna utcában. Harmadik, lövöldöző társukat pár órával később az Orczy úton kapták el. Mindhárom férfit előállították, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indult ellenük eljárás. Az autó elé álló két férfit őrizetbe vették, kezdeményezik letartóztatásukat. A harmadik férfi elfogását követően kiderült, hogy ellene a Debreceni Törvényszék elfogatóparancsot adott ki, mert nem kezdte meg jogerős szabadságvesztésének letöltését, így őt a kihallgatását követően büntetés-végrehajtási intézetbe viszik.
Szerző
Frissítve: 2019.05.16. 07:16

Ketten elé álltak, egy harmadik lőni kezdett - a sértett maga szólt a rendőröknek a budapesti lövöldözés után

Publikálás dátuma
2019.05.15. 21:58
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy korábbi vitából lett kis híján leszámolás a Józsefvárosban. Végül senki sem sérült meg.
Lövöldöztek a fővárosban, írja a police.hu. A rendőrségre szerda este háromnegyed 8 körül egy férfi személyesen tett bejelentést arról, hogy Budapesten, a VIII. kerületben, a Magdolna utcában egy korábbi vitából kifolyólag
két férfi az autója elé állt, miközben egy harmadik társuk rá gáz-riasztó fegyverrel több lövést adott le.

Személyi sérülés nem történt. A józsefvárosi rendőrök forrónyomon megkezdték az elkövetők felkutatását, valamint a bizonyítékok beszerzését, és el is fogták az autó elé álló férfiakat. Harmadik társukat jelenleg is keresik.
A két férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, elszámoltatásuk folyamatban.
Szerző

"Nem tudtam, ez normális-e" - több nőt is zaklathattak a kaposvári kórházban, a rendőrség nyomozni sem akart

Publikálás dátuma
2019.05.15. 18:42
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Hiába volt három egyforma eset, előbb megszüntették a nyomozást, majd a végül bíróságra jutó ügyben a bíró is felmentette a zaklatással vádolt gyógymasszőrt.
"Már az első kezelés során kínosan éreztem magam" - mondta el a kpsvr.hu kaposvári híroldalnak egy nő, akit orvosa munkája miatt kialakult ízületi gyulladással fizioterápiás kezelésre utalt be a kaposvári kórházba. "Indokolatlanul levettette velem a melltartóm, s az alkarjával zavaróan hozzáért a melleimhez" – folytatta az asszony, aki mivel sosem járt még masszőrnél, nem tudta, ez normális-e.
Később azonban egyértelművé vált számára, hogy a férfi megpróbálja kihasználni a helyzetet. Mint mondta, hátmasszázs közben azt vette észre: a masszőr teste folyamatosan hozzáér.
"Szabályosan nekem nyomta magát a kezemnél és a csípőmnél. Amikor odanéztem, megdöbbentem: a ruhán át a nemi szervét nyomta a bal tenyerembe"

- mondta. A kezelés után nem szólt senkinek, attól félt, úgysem hinnék el neki a történteket, nem lehet igaza egy kórházi dolgozóval szemben. Orvosa nyomására folytatta csak a kezelést.
Az asszony nem véletlenül tartott az újabb találkozástól: a következő kezelésen a gerincnyújtásnál masszőrje ugyanúgy a melleihez ért, s a hátmasszázsnál is a korábbi forgatókönyv szerint zajlott minden. "Amikor a férfi a nemi szervét a tenyerembe rakta, elrántottam a kezemet a fejem mellé, ám a masszőr csuklómnál fogva visszahúzta az előző helyzetbe, arra hivatkozva, hogy ez a megfelelő póz. Nem zavartatta magát, nem hagyta abba a molesztálásomat" - nyilatkozta a nő, aki végül úgy szabadult ki a helyzetből, hogy véletlenül épp bement a masszőr egy kollégája.
"Teljesen kiborultam, kikészültem idegileg, undorodtam az egésztől. A családom is észrevette, hogy valami nincs rendben velem, ezért elmeséltem nekik mindent, s eldöntöttem, felhívom a betegjogi képviselőt, de nem sikerült elérnem" - fogalmazott. Végül talált két másik áldozatot is, velük együtt fordult a rendőrséghez.
Később kiderült, hogy bár három, egymástól független eset is akadt, a rendőrség – bizonyíthatóság hiányában ­– megszüntette a nyomozást.

Végül pótmagánváddal mégis a bíróságig jutott az ügy, de - több mint egy éves küzdelem végén - a férfit a bíró is felmentette.
Szerző