Előfizetés

Hollik szerint az a magyarok érdeke, hogy a fideszesek Európában is mindent elfoglaljanak

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.07.10. 15:57
Hollik István
Fotó: Soós Lajos / MTI
Ezt persze ő úgy mondta, hogy "a bevándorláspárti magyar ellenzék szembemegy a magyar emberek akaratával".
 Példátlannak nevezte Hollik István kormányszóvivő, ami szerdán az Európai Parlamentben történt, értékelése szerint a bevándorláspárti teljes magyar ellenzék teljesen szembemegy a magyar emberek akaratával és a magyar nemzeti érdekkel. Hollik István szerdán Budapesten újságíróknak azt mondta: egyértelmű magyar nemzeti érdek, hogy minél több EP-bizottságban legyenek magyar alelnökök is.  Gyurcsány Ferencék, a szocialisták és a momentumos képviselők bevallottan azért áskálódtak, hogy szerdán ne szavazzák meg a kormánypártok EP-képviselőit több bizottság vezető tisztségére - mondta. A szóvivő azon háborog sok más fideszeshez hasonlóan, hogy az ellenzék ellenzékként viselkedik, és igyekeznek megakadályozni olyan - a hazai viszonyokat ismerők szerint egyértelműen nonszensz - lépéseket, mint például hogy Deutsch Tamás legyen a költségvetési ellenőrző bizottság (az EU-pénzek felhasználást ellenőrző testület) alelnöke.  A fideszeseket amúgy nem csak a magyar képviselők nem szavazzák meg, hanem így döntött a teljes liberális, zöld és szociáldemokrata frakció. (A liberálisok amúgy nemcsak a fideszesek, de a lengyel a lengyel Jog és Igazságosság párt jelöltjeit sem szavazzák meg az EP szakbizottságainak vezető tisztségeibe.) Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő szerint a döntés „egyértelmű jelzés Orbán Viktornak: aki a jogállamiság lebontásával putyini diktatúrát épít Európa közepén, annak nincs helye az EP meghatározó posztjain sem”.

Németh Szilárd reagált a honvéd középiskolában történt szexuális bántalmazásokra

MTI
Publikálás dátuma
2019.07.10. 14:16

Fotó: Népszava
Az intézményben lezajlott a fegyelmi eljárás, azonnali elbocsátások voltak.
Németh Szilárd szerdai budapesti sajtótájékoztatóján (amelyen a jövő évi költségvetést reklámozta) a debreceni honvéd középiskolában történtekkel kapcsolatban is kapott kérdéseket. A HVG által korábban feltárt esetre a következőket reagálta:
„a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség intézményeiben semmiféle bántalmazást, megalázást nem tűrnek el, az ellen a lehető leghatározottabban fellépnek.

A konkrét esetben az iskolában lezajlott a fegyelmi eljárás, azonnali elbocsátások voltak, az illetékes helyettes államtitkár pedig feljelentést tett.” Mint azt korábban a HVG cikke alapján megírtuk, egymás lefogásával, lekötözésével szórakoztak a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola tizenéves diákjai, ez annyira elfajult egy éjszaka, hogy szexuális fajtalanságba torkollt. A portál szerint
az egyik 9. osztályba járó fiú volt éppen soron ebben a bizarr „játékban”, amikor egy idősebb, 10. évfolyamba járó társa szexuális fajtalanságot követett el, kihasználva a védekezésre képtelen állapotát.

Úgy tudják, az idősebb diák análisan zaklatta iskolatársát, ám arról „ellentmondó információik vannak” , hogy a kezével, gumikesztyűt húzva vagy valamilyen tárggyal. A diák szerencséje az volt, hogy a szobába bejött egy szintén 10.-es diáktársuk, aki meglátta, mi történik, és azonnal leállította, mondván, „hagyjátok abba, ez gusztustalan”.

Egy civil szervezet képviselőjét támogatják az ellenzéki pártok Szentendrén

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.10. 13:33

Fotó: H. Szabó Sándor / AFP/ORFK
Fülöp Zsolt azért vállalta a jelöltséget, mert „véget akar vetni annak a korszaknak, amely egyre gyorsuló ütemben szűkíti be Szentendre fejlődési lehetőségeit”.
Fülöp Zsoltot, a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület civil szervezet képviselőjét támogatják az ellenzéki pártok Szentendrén. A  DK, az LMP, az MSZP, a Jobbik, és a Momentum helyi politikusai és párton kívüli civilek a TESZ jelöltjeként indulnak azért, mert - közleményük alapján - „veszélyben látják városuk jövőjét, és készek együtt, közös erőfeszítéssel cselekedni Szentendre kiszámítható és fenntartható fejlődéséért”– írja a 24.hu.  Fülöp azt mondta, azért vállalta a polgármester-jelöltséget, mert „véget akar vetni annak a korszaknak, amely egyre gyorsuló ütemben szűkíti be Szentendre természetes és kívánatos fejlődési lehetőségeit”.  
„Az elmúlt években a városvezetés felelőtlenül szolgáltatta ki Szentendrét, és szolgáltatja ki mind a mai napig ingatlanügyleteken és beruházásokon meggazdagodó érdekcsoportoknak”

– tette hozzá.