Előfizetés

Kiderült, miért fogadta Orbán Simonkát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.22. 13:50

Fotó: Facebook
„Az ünneplést az indokolta, hogy a költségvetés jól szolgálja Magyarország további erősödését.”
Vadai Ágnes, a DK képviselője magától Orbán Viktortól próbálta megtudni, miért is tartotta fontosnak hivatalában fogadni Simonka Györgyöt (akit az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsít), valamit hogy miről esett szó a találkozón – írja a 24.hu. A képviselő felidézte, hogy még Polt Péter legfőbb ügyész is kénytelen volt megindítani az eljárást a képviselő ellen, akinek mentelmi jogát a Parlament már bő fél éve fel is függesztette. Vadai külön kérte, hogy a miniszterelnök ne hivatkozzék az üggyel kapcsolatban az ártatlanság vélelmére. Mint írta,
„sok, különféle bűncselekményekkel meggyanúsított polgár él hazánkban, akiket ön nem tartott szükségesnek hivatalában fogadni, ott velük együtt fényképezkedni, hogy aztán ők mindezt közösségi oldalaikon közhírré tehessék.

Az ártatlanság vélelme tehát, mint mindenkit, Simonka Györgyöt is megilleti, ám ez nem indokolja a nyilvánosság előtt megejtett találkozót”. Az indoklás természetesen ezúttal sem Orbántól érkezett: Rogán Antal megbízásából ezt helyette Dömötör Csaba tette meg. Szerinte „a kormányfő az összes mandátummal rendelkező kormánypárti képviselőt meghívta az említett koccintásra a költségvetés elfogadása alkalmából ”. Dömötör szerint 
„az ünneplést pedig az indokolta, hogy a költségvetés jól szolgálja Magyarország további erősödését.

Több pénz jut a családokra, a biztonságra, és az adócsökkentések is folytatódnak. Sajnáljuk, hogy önök nem támogatták ezt a költségvetést. ”

Hatalmas felháborodás Budaörsön – Az Emmi visszadobta két iskolaigazgató pályázatát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.22. 13:33

Fotó: Google Street View
Mivel más pályázó nem volt, az intézményvezetők szerződését egy-egy évre még meghosszabbították.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemrég elutasította két helyi iskola, az Illyés Gyula Gimnázium és a Herman Ottó Általános Iskola igazgatóinak (Turcsik Viktor illetve Árendás Péter) pályázatát – vette észre elsőként a 444 Wittinghof Tamás budaörsi polgármester posztját. A portál és a polgármester forrásai szerint is
„évtizedek óta mindenki megelégedésére dolgozó, komoly sikereket maga mögött tudó jelenlegi igazgató újabb öt évre benyújtott pályázatát dobták vissza;

mindketten egyedüli pályázók voltak, a tantestület, a szülők és a képviselő-testület támogatását élvezve.”
Wittinghof szerint nagy felháborodás van az elutasítások mögött, és alighanem emiatt döntött úgy az Emmi, hogy egy-egy évig meghosszabbítja az intézményvezetők szerződését.
„Ez persze csak arra jó, hogy teljes bizonytalanságban tartsák őket és az intézményben dolgozókat, tanulókat egyaránt”

– írja közösségi oldalán. „Az orvosi etika köréből származik a „ne árts” elve. Mi sem kérünk mást a Kormánytól, de ezt elvárjuk: tartsa tiszteletben az érintettek véleményét, és ha már segíteni nem tud, legalább ne ártson!”– zárta gondolatait Wittinghof.

Hiába Mészáros jachtozása – A Magyar Nemzet szerint az a luxus, hogy Cseh Katalin elment a Volt fesztiválra

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.22. 12:04

Fotó: Szalmás Péter / Népszava
Sőt, még könyvet is olvasott a tengerparton.
„Hamis imázsépítés a Momentumban” címmel közölt cikket a Magyar Nemzet amelyben az oknyomozást olyan szintekre emelték, hogy Cseh Katalin egészen régi Instagram-cikkeit is alaposan megvizsgálták – szúrta ki elsőként a 444.  Az EP-képviselő közösségi média posztjait a következőképpen elemezték: „a »szegény« egyetemista bejegyzései szerint 2015. július elején a soproni VOLT fesztiválon bulizott, majd néhány hét múlva egy tengerparton olvasta e-könyvét, augusztus elején pedig a Velencei-tónál pihente ki a lét könnyűségének fáradalmait.” Mutatjuk mi is a luxust:  
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

fishing in Sopron!!!

Cseh Katalin (@katkacseh) által megosztott bejegyzés,

A cikkből a fesztiválozáson kívül az is kiderül, hogy Cseh Katalin az elmúlt években járt több külföldi országban, például az Egyesült Államokban, Portugáliában, Spanyolországban és Észak-Macedóniában is.