Orbán;Simonka;

Kiderült, miért fogadta Orbán Simonkát

„Az ünneplést az indokolta, hogy a költségvetés jól szolgálja Magyarország további erősödését.”

Vadai Ágnes, a DK képviselője magától Orbán Viktortól próbálta megtudni, miért is tartotta fontosnak hivatalában fogadni Simonka Györgyöt (akit az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsít), valamit hogy miről esett szó a találkozón – írja a 24.hu.

A képviselő felidézte, hogy még Polt Péter legfőbb ügyész is kénytelen volt megindítani az eljárást a képviselő ellen, akinek mentelmi jogát a Parlament már bő fél éve fel is függesztette.

Vadai külön kérte, hogy a miniszterelnök ne hivatkozzék az üggyel kapcsolatban az ártatlanság vélelmére. Mint írta,

„sok, különféle bűncselekményekkel meggyanúsított polgár él hazánkban, akiket ön nem tartott szükségesnek hivatalában fogadni, ott velük együtt fényképezkedni, hogy aztán ők mindezt közösségi oldalaikon közhírré tehessék.

Az ártatlanság vélelme tehát, mint mindenkit, Simonka Györgyöt is megilleti, ám ez nem indokolja a nyilvánosság előtt megejtett találkozót”.

Az indoklás természetesen ezúttal sem Orbántól érkezett: Rogán Antal megbízásából ezt helyette Dömötör Csaba tette meg. Szerinte „a kormányfő az összes mandátummal rendelkező kormánypárti képviselőt meghívta az említett koccintásra a költségvetés elfogadása alkalmából ”. Dömötör szerint 

„az ünneplést pedig az indokolta, hogy a költségvetés jól szolgálja Magyarország további erősödését.

Több pénz jut a családokra, a biztonságra, és az adócsökkentések is folytatódnak. Sajnáljuk, hogy önök nem támogatták ezt a költségvetést. ”