Előfizetés

Boldog István úgy érzi, csatát nyertek a Coca-Colával szemben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.07. 15:09

Fotó: Facebook/Boldog István
Közösségi oldalán örömködik a fideszes képviselő, aki saját érdemének is tartja a melegeket ábrázoló plakátok leszedését.
„Egy csatát megnyertünk! A harc folytatódik! A Coca-Cola fejezze be az LMBTQ propagandát Magyarországon!” - írta Facebook-bejegyzésében Boldog István 
A Fidesz korább frakcióvezetője - akinek egyébként semmi baja a nyilvános fenekeléssel, csak a melegek reklámozását nem bírja – azzal került be a nemzetközi hírekbe, hogy a Coca Cola „love is love” című kampányát látva közölte, nem iszik kólát, amíg a homoszexuális, leszbikus párokat is bemutató plakátok el nem tűnnek a metróaluljárókból. 
A plakátok pedig el is tűntek: a Coca-Cola  lapunknak azzal magyarázta eltávolításukat, hogy ezek csak a kampány első hetében voltak kint, most a szivárványszínű palackok kerülnek a kirakatba, a Szigeten pedig kapható is lesz a limitált szériás, szivárványos palack. Boldog azonban a jelek szerint mégis úgy érzi, hogy a nemzeti öntudat Dávidja gyűrte le a meleglobbista Góliátot. Kérdéses, hogy ezek után iszik-e majd az üdítőből. A bejegyzésnek amúgy bizarr bukét ad, hogy Boldog a szélsőjobboldali Vadhajtásokra hivatkozva számolt be a fejleményről, a Vadhajtások viszont a HVG-t idézték cikkükben.

Németországban eltűnt gyereket találtak a rendőrök a Keletiben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.07. 15:00

Fotó: Népszava
Világot akart látni, ezért Budapestre jött.
A BRFK járőrei 2019. augusztus 6-án éjszaka a Keleti pályaudvar aluljáró szintjén figyeltek fel egy kisfiúra. Amikor a rendőrök megkérdezték tőle, hogy hol vannak a szülei, kiderült, hogy a gyermek csak németül beszél, nincsenek nála iratok. A kisfiú azt mondta a rendőröknek, hogy azért jött vonattal Budapestre, mert látni szerette volna a fővárost, semmilyen ismerőse nem él itt, és a szülei sem tudnak arról, hogy Budapesten van - közölte a rendőrség honlapján.   
A járőrök bevitték a kisfiút a VII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a kollégák felvették a kapcsolatot a német hatósággal és a szüleivel. A német rendőrök eltűntként keresték. Az erzsébetvárosi rendőrök közben gondoskodtak a gyermek ellátásáról és ideiglenesen egy gyermekvédelmi intézetbe vitték, ahonnan az édesapjával 2019. augusztus 7-én délután hazautaztak.

Szexuális kényszerítés miatt nyomoz a rendőrség, a TV2 szerint Donáth László ellen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.07. 13:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrség nem közölt neveket.
A Gaudiopolis szeretetotthon egyik alkalmazottja feljelentést tett Donáth László evangélikus lelkész, Donáth Anna momentumos EP-képviselő édesapja ellen zaklatás miatt - közölte a kormányközeli TV2 a Tények című műsorban. A BRFK a hvg.hu kérdésére megerősítette, feljelentés alapján 2019. június 13-án nyomozást rendelt el szexuális kényszerítés gyanúja miatt, melyben gyanúsítotti kihallgatás még nem történt. A rendőrség hozzátette, névre szóló megerősítést nem közölnek, azaz nem árulják el, ki az ügy érintettje.  Donáth László egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben.