Mészáros Lőrinc;T-Systems;

2019-08-08 11:55:56

Újabb megbízást kapott a NER-birtokba került T-Systems, most a Liget-projekten dolgozhat

300 milliós megbízást nyert a cég.

Nettó 293 milliós közbeszerzést nyert a Mészáros Lőrinc üzleti környezetébe kerülő T-Systems: az európai közbeszerzési értesítőből (TED) kiderül, hogy a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt.-től a Liget Budapest projekt integrált biztonságtechnikai, épületfelügyeleti, valamint épületgépészeti automatika rendszereinek gyártmánytervezése és kivitelezésére. 

Mint arról beszámoltunk, a T-Systems-szet felvásárolja a korábban Mészáros Lőrinc jobbkezeként emlegetett Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó 4iG Nyrt. (amiben azért persze Mészárosnak is van részesedése) a Magyar Telekomtól. A 40-50 milliárd forintra becsülhető tranzakcióról korábban az index.hu megírta, hogy jó eséllyel az adófizetők pénzén kerülhet a T-Systems a NER informatikai erőközpontjának megtett 4iG Nyrt.-hez. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nagyvállalati kötvényprogramja során vehet kötvényeket 4iG-től a cég pedig részben ebből finanszírozhatja majd a felvásárlást. 

A Mészáros-közelbe sodródott T-Systems kapcsán megírtuk, hogy cég a felvásárlásával a 4iG megkerülhetetlen szereplője lesz a magyar piacnak, így a Mészáros-cég fogja felügyelni többek között a választási informatika rendszert, illetve a főváros e-jegyrendszerének fejlesztését. A BKV-nak amúgy sokkal többért, 5 év alatt 19 milliárdért dolgoznak, miután a Sys Kft. alvállalkozójaként működtetik és fejlesztik a BKV Zrt. informatikai rendszerét. Ráadásul két legyet ütöttek egycsapásra, a Sys Kft. ugyanis két alvállalkozót nevesített ajánlatában – a 4iG-t és a T-Systems Magyarország Zrt.-t.

Egyedül a Microsoft szoftverek fejlesztése kerül ki a cég fennhatóságából, mivel a magyar Microsoft leányvállalat augusztus 31-el szerződést bontott a céggel, így a jövőben a T-Systems a jövően nem árusíthatja a Microsoft szoftvereit. Érdeklődésünkre a cég közölte: „a sztenderd üzleti gyakorlatunkat” követve döntöttek úgy, hogy nem újítják meg az augusztus 31-ével lejáró megállapodásunkat a T-Systems-szel.