Ötmilliárdért építheti a DVTK kosárcsarnokát Mészáros üzlettársa

Publikálás dátuma
2019.08.30. 12:39

Fotó: Épkar Zrt. Facebook oldala
Az Épkar Zrt. és egy miskolci cég húzta be a zsíros tendert, közel 100 millióval drágábban dolgoznak a becsült árnál.
A NER egyik megbízható vállalkozása nyerte el a DVTK kosárlabdacsarnokára kiírt pályázatot: az uniós közbeszerzési értesítő pénteki számából derül ki, hogy a Szeivolt István érdekeltségébe tartozó Épkar Zrt. és egy helyi cég, a miskolci Peka-Bau Kft. közösen vitte el a sportcsarnokra kiírt tendert, igaz, ők tették az egyetlen ajánlatot a meghirdetett munkára.
Bár komplexumot megrendelő DVTK Kosárlabda Kft 4,88 milliárd forintra becsülte az építési költségeket, a nyertes konzorcium ennél 95 millió forinttal drágábban, 4,98 milliárdért dolgozik majd. Hogy a bevétel miként oszlik meg a két kivitelező között, arra az értesítő nem tér ki.
A vállalkozók egy 4368 négyzetméteres alapterületű, kétszintes 3307 néző befogadására alkalmas csarnokot kell felhúzzanak ,melyben öt egész és két fél kosárlabda-pálya kap helyet. A komplexum közvetlenül a meglévő focistadion szomszédságában épül majd fel.
Az Épkart ifjabb Szeivolt István érdekeltségébe tartozik, aki remek kormányközeli kapcsolatokat ápol, feleségével, Titanillával ott lehetett Orbán Ráhel esküvőjén is. A vállalkozó a régi ismerősnek számító Mészáros Lőrinccel is üzletelget – az Index szerint Szeivolt egyik ingatlanforgalmazó vállalkozása sváb-hegyi villát adott el a Mészáros-tulajdon Appenin vagyonkezelőnek. Emellett rekemül tudnak együtt dolgozni, hiszen a  Szeivolt igazgatásával működő Magyar Építők Zrt. a Mészáros-féle Záévvel közösen húzta fel a 150 milliárdos Puskás arénát. Ráadásul – ahogy nemrég megírtuk – 8 milliárdból pofozhatják ki az aréna környékét is.
Szerző
Frissítve: 2019.08.30. 13:05

Karácsony is leadta az ajánlásait

Publikálás dátuma
2019.08.30. 12:11
Molnár Zsolt vitte be Karácsony Gergely ajánlóíveit
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Nemcsak a főpolgármester-aspiránsnak, hanem az összes ellenzéki, budapesti polgármester-jelöltnek megvannak az októberi választáson való induláshoz szükséges aláírásai.
Több mint tizenhatezer ajánlást adott le péntek délelőtt Karácsony Gergely, az ellenzék főpolgármester-jelöltje – jelentette be Molnár Zsolt. Az MSZP budapesti elnöke a momentumos Kerpel-Fronius Gáborral, a DK-s Gy. Németh Erzsébettel, a párbeszédes Béres Andrással és az LMP-s Heltai Lászlóval sétált be a Városházára, hogy leadhassák Karácsony indulásához szükséges szignókat. Molnár Zsolt elmondta: nemcsak a főpolgármester-aspiráns, hanem az összes ellenzéki, budapesti polgármester-jelölt, valamint egyéni képviselők is leadják ma az aláírásokat. Gy. Németh Erzsébet szerint Tarlós István kormánypárti főpolgármester kilenc évig semmit sem csinált, most pedig kiáll a budapestiek elé a kampányban és azt hiszi: ez elég. – Nem lesz elég, ellenzéki főpolgármester és ellenzéki kerületvezetőket fognak választani a budapestiek – jósolta a DK elnökségi tagja. Kerpel-Fronius Gábor felidézte, az előválasztás egyik résztvevőjeként ígéretet tett arra, hogy segíteni fogja Karácsony kampányát. – Azért, hogy a jövőben elképzelésekkel, víziókkal rendelkező vezetése legyen Budapestnek. – Karácsony már 2011-ben is azt mondta, teljes körű összefogással lehet leváltani a Fideszt. A Párbeszéd pedig először hangoztatta, hogy előválasztással kell megtalálni a megfelelő jelölteket – jelezte Béres András. A Párbeszéd politikusa szerint Karácsony a két előválasztási győzelme miatt méltó arra, hogy a budapestieket képviselje. Heltai László, az LMP közelmúltban megválasztott fővárosi elnöke azt hangoztatta, hogy olyan új városvezetés kell, amely felveszi a küzdelmet a klímaváltozással.
Szerző
Frissítve: 2019.08.30. 12:27

Sokat késnek a vonatok a Budapest–Vác vonalon

Publikálás dátuma
2019.08.30. 11:20
Képünk illusztráció
Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Egy vonat áramszedője letört kihaladás közben.
Rákospalota-Újpest állomáson megrongálódott a felsővezeték, amikor a Nyugatiból Vácra tartó S70-es vonat áramszedője letört kihaladás közben. Emiatt Rákospalota-Újpest és Dunakeszi között az egyik vágányon, továbbá Rákospalota-Újpest 4-től a 8-as vágányán nem közlekedhetnek a vonatok – közölte a Mávinform. Mint írták, a helyreállítás várhatóan két órát vesz igénybe. Ez idő alatt a váci S70-es vonatok kimaradnak a menetrendből, a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A Mávinform később közölte: a Volánbusz biztosít pótlóbuszt, amely Rákospalota-Újpest és Fót között, illetve vissza szállítja az utasokat, Vác felé a vonatok várhatóan 30-40 perces késésekkel közlekednek.
Szerző