Miskolc;DVTK;sportcsarnok;

Ötmilliárdért építheti a DVTK kosárcsarnokát Mészáros üzlettársa

Az Épkar Zrt. és egy miskolci cég húzta be a zsíros tendert, közel 100 millióval drágábban dolgoznak a becsült árnál.

A NER egyik megbízható vállalkozása nyerte el a DVTK kosárlabdacsarnokára kiírt pályázatot: az uniós közbeszerzési értesítő pénteki számából derül ki, hogy a Szeivolt István érdekeltségébe tartozó Épkar Zrt. és egy helyi cég, a miskolci Peka-Bau Kft. közösen vitte el a sportcsarnokra kiírt tendert, igaz, ők tették az egyetlen ajánlatot a meghirdetett munkára.

Bár komplexumot megrendelő DVTK Kosárlabda Kft 4,88 milliárd forintra becsülte az építési költségeket, a nyertes konzorcium ennél 95 millió forinttal drágábban, 4,98 milliárdért dolgozik majd. Hogy a bevétel miként oszlik meg a két kivitelező között, arra az értesítő nem tér ki.

A vállalkozók egy 4368 négyzetméteres alapterületű, kétszintes 3307 néző befogadására alkalmas csarnokot kell felhúzzanak ,melyben öt egész és két fél kosárlabda-pálya kap helyet. A komplexum közvetlenül a meglévő focistadion szomszédságában épül majd fel.

Az Épkart ifjabb Szeivolt István érdekeltségébe tartozik, aki remek kormányközeli kapcsolatokat ápol, feleségével, Titanillával ott lehetett Orbán Ráhel esküvőjén is. A vállalkozó a régi ismerősnek számító Mészáros Lőrinccel is üzletelget – az Index szerint Szeivolt egyik ingatlanforgalmazó vállalkozása sváb-hegyi villát adott el a Mészáros-tulajdon Appenin vagyonkezelőnek.

Emellett rekemül tudnak együtt dolgozni, hiszen a  Szeivolt igazgatásával működő Magyar Építők Zrt. a Mészáros-féle Záévvel közösen húzta fel a 150 milliárdos Puskás arénát. Ráadásul – ahogy nemrég megírtuk – 8 milliárdból pofozhatják ki az aréna környékét is.