Előfizetés

Halálos karambol, egy idős nő meghalt Soroksáron

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.14. 17:51
Rendőrök dolgoznak a soroksári halálos autóbaleset helyszínén
Fotó: Mihádák Zoltán / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Két autó ütközött az M5-ös kerületen átvezető szakaszán, az áldozaton már nem lehetett segíteni.
A helyszínen életét vesztette az a 63 éves asszony, aki szombaton kora délután, az M5-ös autópálya soroksári szakaszán szenvedett autóbalesetet.
Az asszonyt a mentőszolgálat munkatársai is próbálták reanimálni, eredménytelenül. A helyszínelés idejére le is zárták az autópálya érintett szakaszát, a 15-ös kilométerszelvényben, ám három óra előtt megnyitották a belső forgalmi sávot. A baleset miatt jelentős torlódás alakult ki a sztráda Budapestről kivezető oldalán - írja a police.hu.

A TEK csapott le a Nagykanizsán akciózó álrendőrökre (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.14. 11:26

Fotó: PoliceHungary/TEK/Youtube
A három férfi fegyverrel kényszerítette a földre áldozatát egy parkolóban. Később maguk is kipróbálhatták, hogy ez milyen érzés.
Állig felfegyverzett TEK-kommandósok és Zala megyei nyomozók fogtak el szeptember 10-én három férfit, akiket egy júliusi, Nagykanizsán elkövetett fegyveres rablással gyanúsítottak. A nyomozási adatok szerint a trió két tagja, egy pomázi és egy baracskai gyanúsított július 25-án, magát rendőrnek kiadva csapott le áldozatára: egy nagykanizsai parkolóban várták a sértettet, akit földre vittek, bilinccsel és fegyverrel (vagy annak utánzatával) fenyegettek. Némi dulakodás után elvették az áldozat táskáját, és elmenekültek vele a helyszínről. Hogy harmadik társuknak milyen szerepe jutott a rablásban, arra nem tér ki az ügyről tudósító police.hu beszámolója.
A rendőrség közel két hónapos nyomozás során jutott el a gyanúsítottakhoz, akiket kedden hajnalban, otthonukban fogtak el; a TEK bevetésére a rablásnál használt fegyver vagy fegyverutánzat miatt lehetett szükség. A három férfit kihallgatásuk után őrizetbe vették, az illetékes bíróság pedig csütörtökön elrendelte letartóztatásukat is – tehát 72 napnál tovább maradnak rács mögött.

Az FBI segítségével fogtak el két nagypályás csalót Budapesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.14. 10:11
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az egyikük egy nemzetközi telefonos banda tagja volt, a másik befektetőket vert át több mint hárommillió dollárral.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI) együttműködésben őrizetbe vettek két, Budapesten bujkáló férfit, akiket nemzetközi elfogatóparanccsal köröztek – írja az MTI, a rendőrség szombati bejelentésére hivatkozva. A körözöttek egyike amerikai állampolgár volt, a 44 éves férfit átutalásos csalás miatt keresték: a csaló által vezetett csoport amerikai befektetőktől ugyanis összesen 3,5 millió dollár értékben csalt ki pénzösszegeket jelentős hozamú befektetések ígéretével, amelyeket azonban nem teljesítettek. A férfit a VIII. kerületben fogták el.
Szintén az Egyesült Államok körözött egy a 28 éves francia-izraeli állampolgárt: ő egy olyan nemzetközi bűnbanda tagja volt, amely több tízezer amerikai sértettet - jellemzően nyugdíjast - károsított meg kisösszegű megtakarítások jelentős hozamú befektetésének ígéretével.   A szervezetten működő elkövetők több országban - így Mauritiuson és Ukrajnában - is működtettek "hívásfogadó központokat" és erőszakos stílusban, vissza nem térő és egyszeri lehetőség ígéretével vették rá a magánszemélyeket az átutalásokra.   
Az elkövetők összesen 145 millió dollárnyi - jelenlegi forint árfolyamon számolva 41,2 milliárd forintnyi - kárt okoztak az amerikai sértetteknek.

Az ebben az ügyben kiszabható büntetési tétel felső határa húsz év szabadságvesztés. A francia-izraeli férfit a főváros VI. kerületében kapták el.
A rendőrök mindkét férfit kiadatási őrizetbe vették, az Egyesült Államok részére történő kiadatásukról a későbbiekben dönt a bíróság.