Halála után is Szekó Józseffel kampányol a Fidesz Mohácson

Publikálás dátuma
2019.10.11. 21:52
Szekó József
Fotó: Bruzák Noémi / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Helyiek kegyeletsértőnek tartják, hogy a gyász ellenére postázzák és osztogatják a város egykori polgármesterét népszerűsítő szórólapot.
Szekó József a Fidesz színeiben volt 20 éven át Mohács polgármestere, haláláról a Népszava is beszámolt, aztán arról is, hogy a helyi fideszes képviselők gyász közben is a következő polgármester sakkban tartásán dolgoznak. És akkor most arról is beszámolunk, hogy két héttel a halála után továbbra is az egykori polgármester fényképével kampányol a Fidesz Mohácson. Szekó Józsefet szombaton helyezték végső nyugalomra, az RTL Híradó szerint három nappal később pedig 
olyan szórólapokat kezdtek el teríteni a városban, amelyeken Szekó József fényképe látható, és alatta az olvasható, hogy polgármester-jelölt.

A helyiek közül ezt többen kegyeletsértőnek találják. A helyi Fidesz nem reagált az RTL megkeresésére. Valószínűleg az történt egyébként, hogy a szórólapot Szekó József halála előtt rendelték meg, de azon Őri László, a Fidesz Baranya megyei listájának vezetője is szerepel, és úgy tűnik, Őri reklámozásáért beáldozták saját emberük, Mohács egykori polgármesterének emlékét.
Szerző
Témák
Mohács Fidesz

Kubatov-listát gyártó aktivistát fogott az ellenzék Kaposváron

Publikálás dátuma
2019.10.11. 21:21

Kubatov-listát gyártó aktivistát értek tetten Kaposváron, az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje feljelentést tett az ügy miatt.
Pénteken délután a kaposvári ellenzéki összefogás szimpatizánsainak sikerült lefényképezniük az úgynevezett Kubatov-lista négy oldalát – írta meg a kpsvr.hu független hírportál. A lap szerkesztőségébe Horváth Ákos, az ellenzékpártok – DK, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom - által támogatott Kaposváriakért Egyesület polgármesterjelöltje vitte be a Kubatov-listát. A vonalkóddal is ellátott lapokon kaposvári szavazók nevei és adatai szerepelnek lakcímmel és a legtöbbször telefonszámmal. A nevek mögötti karikákba a kormánypárti aktivistáknak betűkódokat és számokat kellett beikszelniük: a T a támogatókat, az E az elutasítókat, a B a bizonytalanokat jelölte, az N azokat, akiket nem találtak otthon, az R a rossz címeket, a G az egyéb kategóriát, az M a mozgássérülteket, a H az elhunytakat, a K az időközben elköltözötteket. Az elkapott fideszes aktivista elmondta: figyelmeztették őket, a feldolgozás érdekében csak vastag filccel jelölhetnek, és minden más megjegyzést tilos hozzáfűzniük. Horváth Ákos a kpsvr.hu-nak elmondta, az érintett társasház lakóinak feltűnt az aktivista, aki szisztematikusan járta a lakásokat. Kérdőre vonták, majd lefényképezték a nála lévő íveket, melyeket elküldtek az ellenzéki polgármesterjelöltnek. Horváth Ákos közölte, még pénteken feljelentést tesznek a rendőrségen.
Szerző

Jogszerű a novemberi szociális sztrájk

Publikálás dátuma
2019.10.11. 20:56

Fotó: Népszava
November 13-án meg lehet tartani az országos sztrájkot.
Meg lehet tartani a szociális ágazatban tervezett sztrájkot a szakszervezetek által javasolt még elégséges szolgáltatások betartásával – mondta ki a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság pénteken született végzése. A bíró elfogadta azt az érvelést is a benyújtott dokumentumok alapján, hogy a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD) mindenben jogszerűen járt el attól kezdve, hogy idén januárban sztrájkköveteléseket fogalmazott meg a szociális területen dolgozók nagyobb megbecsülése érdekében. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) ígéretekkel elérte, hogy a szakma képviselői ne sztrájkoljanak együtt a közszolgálat más területein dolgozókkal március 14-én, ám sem a kollektív szerződés megkötésének jogi alapjait nem teremtette meg az ígért határidőre, sem egy kiszámítható, jelentős emelést tartalmazó bértáblát nem tett le az asztalra. A bíróságon most azt próbálta elérni a humántárca, hogy nyilvánítsák jogellenesnek a még meg sem tartott munkabeszüntetést, vagy az egész beadványt utasítsák el. Az ügyben eljáró bíró azonban ezeket az érveket elutasította.  A döntés ellen öt napon belül fellebbezhet az állam, vélhetően meg is teszi, de ha a másodfokon eljáró bíróság helybenhagyja a mostani döntést, a szociális ágazatban november 13-án meg lehet tartani az országos sztrájkot.
Témák
sztrájk