Halálra gázoltak egy biciklist Kiskunfélegyháza mellett

Publikálás dátuma
2019.11.14. 21:13
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Este fél 8 körül történt a baleset.
A rendelkezésre álló adatok szerint 2019. november 14-én 19 óra 25 perc körül a 451-es számú út 6-os kilométerénél egy személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy kerékpárost - írja a rendőrség honlapja. A baleset következtében a kiskunfélegyházi biciklis férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés idejére a rendőrök félpályán lezárták az utat.
Szerző

Csak a véletlenen múlt, hogy egy fűnyíró nem okozott tömegkatasztrófát a váci vasútvonalon

Publikálás dátuma
2019.11.14. 21:05
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Valaki a sínekre tette a kerti gépet, Dunakeszinél ráhajtott a vonat.
Sínekre tett fűnyírót sodort el egy vonat Dunakeszin az RTL Híradó riportja szerint. A mozdonyvezető már hiába fékezett: a sínpár közé tett fűnyíró nekicsapódott a szélvédőnek, ami betört. Senki nem sérült meg, de a vonat nem mehetett tovább. A MÁV szerint évente rengetegszer fordul elő, hogy valakik nagyobb köveket, betondarabokat tesznek a sínek közé – mindezt szórakozásból. Ez azonban tömegszerencsétlenséget is okozhat, ha a kisiklik a vonat.
Szerző

Megvan, mikor tárgyalja az Alkotmánybíróság a lúgos orvos ügyét

Publikálás dátuma
2019.11.14. 18:04
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Az ügy miatt tüntetés is volt már.
A Kúria tavaly nyáron jogerősen 11 év letöltendő börtönre ítélte Bene Krisztiánt. Az orvos 2013-ban öntötte le lúggal korábbi barátnője nemi szervét, ezzel súlyos, maradandó sérüléseket okozva neki. A Fővárosi Főügyészség egy évvel a támadás után megszüntette a nyomozást, majd csak a nő panasza után emelt újra vádat. Első fokon végül négy évre, másodfokon 9 év börtönre ítélték Benét. A Kúria döntése nyomán a másodfokú eljárást meg kellett ismételni, így lett 11 év az ítélet. A férfi a bíró szerint előre eltervelten, orvosi esküjét semmibe véve, különös kegyetlenséggel támadta meg áldozatát. Bene Krisztián és ügyvédje még 2018 novemberében nyújtottak be alkotmányjogi panaszt. Ebben sérelmezik, hogy az ügyben csak közvetett bizonyítékok állnak rendelkezésre, és kérik, hogy függesszék fel és semmisítsék meg a jogerős ítéletet, az ügyet tárgyalja újra a harmadfok. Panaszt nyújtottak be azért is, mert miközben zajlott az ügy, megváltozott egy törvény: a régi szerint még lehetett beadni jogorvoslati kérelmet, az új szerint már nem, és a változással B. Krisztián eleshetett attól az alkotmányos lehetőségtől, amit a régi törvény még biztosított volna neki. Az Alkotmánybíróság 2019. november 19-én, kedden tárgyal a börtönbüntetését töltő orvos által beadott jogorvoslatról - írja az Index. A 2019. november 5-i tárgyalás, amelyet tüntetés vezetett fel, nem hozott eredményt.
Szerző