Kormányszóvivőként folytatja Szalay-Bobrovniczky Alexandra

Publikálás dátuma
2019.11.29. 20:31

Fotó: Kovács Tamás / MTI
A volt főpolgármester-helyettes január 1-től tölti be a posztot.
A kormányközeli Magyar Nemzet szerint a jelenlegi kormányszóvivő, Hollik István a jövőben a Fidesz kommunikációs igazgatói feladatát látja el. Hollik a poszton az európai parlamenti mandátumot nyerő Hidvéghi Balázst követi.
Szerző

Plusz egy kerület a Fidesznek

Publikálás dátuma
2019.11.29. 19:56

Fotó: Facebook
Mit meg nem ér egy alpolgármesteri poszt.
Sikerült megszereznie egy civil önkormányzati képviselő támogatását Soroksár kormánypárti vezetésének, így 6-6-ról 7-5-re változhat a fideszes, illetve a Fideszt támogató képviselők aránya – mondta lapunknak a jobbikos Bereczki Miklós. A politikus az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjeként nem sokkal maradt el az októberi polgármesterválasztást megnyerő Bese Ferenctől, aki függetlenként, de a Fidesz támogatásával indult. Bereczki elmondása szerint Fuchs Gyula, aki az Itthon Vagyunk Egyesület és a Soroksári Német Nemzetiségi Egyesület jelöltjeként szerzett képviselői helyet, korábban egyértelműen az ellenzéket támogatta, az őt jelölő Itthon Vagyunk Egyesület is a Bese Ferenc mögött álló Civil Szervezetek, Személyek Egyesületének „ellenpólusaként” jött létre. Fuchsnak most alpolgármesterséget ajánlott a kerületvezetés, s bár korábban elképzelhetetlennek tartotta, mégis igent mondott a felkérésre. Az alpolgármesterek személyéről a jövő keddi testületi ülésen döntenek.  
Szerző

"Nem Gothár Péter az egyetlen felelős, a vezetőknek is felelniük kell" - Reagált az SZFE

Publikálás dátuma
2019.11.29. 19:54
Jaj, miket nem mondok már! - Népszava fotó
"Titkolózhatnak" - mondta sajátjait is támadva Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője. Miközben két állami intézmény megfigyelője is ott ül az esetet vizsgáló egyetemi bizottságban.
Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője Debrecenben vette elő a Színház- és Filmművészeti Egyetemet Gothár Péter szexuális zaklatásának ügyében. Halász azt nyilatkozta az Index szerint: "Attól tartunk, hogy nemcsak a színházban, hanem a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is titkolózhatnak. Nem Gothár Péter az egyetlen felelős, a vezetőknek is felelniük kell." Ezek szerint Halász János titkolózással vádolta meg a párttársa, Palkovics László által vezetett Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Magyar Művészeti Akadémia egy-egy megfigyelőjét, akik szintén részt vesznek a Színház- és Filmművészeti Egyetem által az ügyben felállított etikai bizottság munkájában. Erre az egyetem saját Facebook-oldalán hívta fel Halász János figyelmét.
Ahogy arra a Népszava felhívta a figyelmet, amíg a Fidesz és a kormány politikusai a balliberális kulturális elitet kárhoztatják Gothár Péter ügyében, addig mélyen hallgatnak arról, hogy állami pénzzel támogattak egy többszörösen, hosszú éveken át tartó szexuális zaklatással vádolt házaspárt, Kárpáti Kamilt és Lőkös Margitot.  
Szerző