Előfizetés

Rendőrök mentettek meg egy nőt a kihűléstől Jászfényszarun

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.05. 17:11
Tüzelőt aprít a fagyoskodó asszonynak segítő jászfényszarui rendőr
Fotó: Police.hu
Az asszony csak pihenni ült egy padra bevásárlás után. Kevésen múlt, hogy egyáltalán felébredt.
Az utcán, földön fekve fagyott volna meg az a nő, akit péntek délután találtak meg Jászfényszarui Rendőrőrs járőrei. A nehezen ébredő asszony elmondta, hogy vásárlás után egy padra ült pihenni, de elaludt.
A rendőrök a szolgálati autójukkal szállították haza az nőt, és mivel otthona teljen kihűlt, felaprított tűzifája pedig nem volt, segítettek neki befűteni, tüzelőt is vágtak neki. Az asszonyt pléddel takarták be a ház átmelegedéséig, majd megvárták egyik rokona érkezését is - írja a police.hu.  Nem mindenki olyan szerencsés azonban, mint a Jászfényszarun megmentett nő: a Magyar Szociális Fórum összesítése szerint december közepéig 37-en fagytak meg Magyarországon- az áldozatok kétharmada fűtetlen otthonában, és kórházba szállítása közben, illetve beszállítása után halt meg, a többiek pedig a szabad ég alatt.

Brutális baleset: részeg sofőr gázolt halálra hat fiatal német turistát Olaszországban

MTI
Publikálás dátuma
2020.01.05. 12:10

Fotó: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
Tizenegyen megsérültek, hárman súlyosan.
A főutcán várakozó német turisták közé hajtott egy autó az észak-olaszországi Lutago (németül Luttach) városkában vasárnap hajnalban. A balesetben hat német fiatal a helyszínen életét vesztette, tizenegyen pedig megsérültek - közölték olasz hatósági források. A Corriere della Sera című olasz napilap értesülései szerint az autót vezető 28 éves férfi véralkoholszintje a megengedettnél jóval magasabb volt. A sofőr a közeli Chienes településről származik, és túlélte a balesetet. A sérültek közül három ember súlyos állapotban van, egyiküket helikopterrel a szomszédos Ausztriába szállították kórházba. Az AP hírügynökség úgy tudja, hogy a turisták hajnali egy órakor az őket szállító autóbuszra vártak, amikor az autó közéjük hajtott. Az áldozatokat még nem azonosították, azt sem tudni, hogy Németországnak pontosan melyik részéből érkeztek. Nem mindenkinél voltak iratok, ráadásul a csoport tagjai közül nem ismerte mindenki a másikat. A német külügyminisztérium egyelőre nem kommentálta a balesetet.

Testvére gyújtotta rá a házat a Mórahalmon megölt fiúra

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.05. 11:26
Őrizetben az öccse meggyilkolásával gyanúsított mórahalmi férfi
Fotó: police.hu
A húszéves férfi a rendőrség szerint késsel végzett öccsével, aztán mindent lángba borított.
 Elfogták a Mórahalmon meggyilkolt, 18 éves fiú feltételezett gyilkosát- tudatta honlapján a rendőrség. Korábban a Népszava is beszámolt róla, hogy a tűzoltók szombaton holttestet találtak egy leégett mórahalmi ház romjai között; az RTL Klub értesülései szerint
nem csak 70 négyzetméteres épület lángolt, hanem az attól több méterre lévő melléképület is – ez pedig gyanús lett a tűzoltóknak.

 A Csongrád megyei rendőr-főkapitányság már akkor emberölés gyanújával indított eljárást, és a bejelentéstől számított fél napon belül azonosították, elfogták, előállították majd őrizetbe vették a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A gyanúsított az áldozat 20 éves bátyja, aki a rendőrség szerint egy elfajuló vita közben leszúrta testvérét, majd rágyújtotta a házat – valószínűleg azért, hogy eltüntesse a bűntény nyomait. A fiatal férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett, a rendőrök pedig indítványozták letartóztatásának elrendelését. A RTL Klubnak nyilatkozó szomszédok arról beszéltek, hogy az áldozat apjával lakott, aki gyakran volt agresszív a kisebbik fiúval.