Gyilkosság Dunavarsányban - egy 14 éves lányt is letartóztattak, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják

Publikálás dátuma
2020.01.17. 15:51
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Hasonló súlyú bűncselekményért életfogytiglant is kaphatna, ám tettének elkövetésekor nem volt még 14 éves.
Ötre bővült a gyanúsítottak köre a szilveszteri dunavarsányi gyilkossággal kapcsolatban. A letartóztatásban lévő család három tagján és egy 18 éves lányon kívül ma egy 14 éves lányt is letartóztattak a bűncselekménnyel kapcsolatban - erről a Budapest Környéki Törvényszék adott ki közleményt. A lányt társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Tette elkövetésekor még nem töltötte be a 14. életévét. A közlemény szerint az elkövetők szilveszterkor egy rokonuknál iszogattak, majd este 11 körül átmentek a későbbi áldozathoz, egy 56 éves férfihez, vele azonban italozás közben összeszólalkoztak, így távozniuk kellett. Később azonban visszatértek és erőszakkal benyomultak a házba, ahol B. Krisztián eszméletlenre verte a férfit, míg családtagjai, N. károlyné, N. Tamás, N. Nikoletta és a fiatalkorú J. A. O. értékek után kutattak. A magához térő áldozattól N. Tamás pénzt követelt, és késsel megsebezte az arcát és a csípőjét is. Mindeközben B. Krisztián többször is fejbe, a szilveszterkor még mindössze 13 éves lány pedig hátba rúgta az áldozatot. A cselekménybe N. Károlyné is bekapcsolódott. A támadók végül mindenféle kezükbe kerülő dologgal – így üveg- és porcelántárgyakkal, székkel – ütötték a férfi fejét, sőt még egy mikrohullámú sütőt is hozzávágtak, majd ráborítottak egy asztalt. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Ezután az elkövetők az általuk a házból összeszedett értéktárgyakkal és élelmiszerrel eltávoztak. Az áldozat holttestét négy nappal később találták meg. A ma letartóztatott 14 éves gyanúsított terhére rótt bűncselekmény 10 évtől 20 évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztés büntetéssel büntetendő, kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény. Mivel a lány a bűncselekmény elkövetésekor még nem töltötte be a 14. életévét, ezért vele szemben büntetés nem, csak intézkedés, így javítóintézeti nevelés alkalmazható. Tekintettel a bűncselekmény tárgyi súlyára, a várható büntetési tételre, valamint a gyanúsított személyi és családi körülményeikre, tartani lehet attól, hogy megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. De fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábon hagyása esetén a felelősségét alátámasztó adatot semmisítene meg - áll a bíróság közleményében. A bíróság elrendelte fiatalkorú J. A. O. gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb azonban egy hónap időtartamra. A letartóztatás végrehajtási helyeként pedig egy javítóintézetet jelölt meg. A végzést az ügyész, a gyanúsított és védője tudomásul vette, a gyanúsított törvényes képviselője fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható. A 24.hu úgy tudja, hogy a tinilány a 14. születésnapja előtt pár nappal adta a tippet a család többi tagjának arra, hogy kihez menjenek pénzt szerezni.
Szerző
Frissítve: 2020.01.17. 16:34

A szélvédőjébe szorult áldozatával menekült el a helyszínről egy gázoló Kőbányán

Publikálás dátuma
2020.01.17. 13:08
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Éppen arra járt egy munkába tartó rendőr, így gyorsan meglett a tettes. Az áldozat súlyos sérüléseket szenvedett.
Egy zebrán elütött és az autó szélvédőjébe szorult emberrel együtt hagyta el a helyszínt egy gázoló a fővárosban - adta hírül a police.hu. A közlemény szerint egy autós értesített egy a X. kerületi Keresztúri úton a piros lámpánál várakozó, munkába igyekvő rendőrt még január 15-én, hogy nem sokkal azelőtt látta, hogy a Kerepesi úton, a zebrán egy BMW elütött egy gyalogost, és a gázoló - a szélvédőbe szorult sérülttel együtt - elhagyta a helyszínt. A rendőr a baleset irányába indult, amikor egy férfi leintette és elmondta, hogy néhány perccel azelőtt látott egy autót, amelynek szélvédőjébe egy ember szorult, egy közeli parkolóba behajtani. A nyomozó megtalálta a beszakadt szélvédőjű autót, majd a néhány méterrel arrébb, az aszfalton fekvő sérült férfit, aki eszméleténél volt, de komoly fájdalmakkal küzdött. A helyszínen három férfi járkált fel-alá, akikről kiderült, ők ültek a gázoló BMW-ben. Egyikük elismerte, ő volt a sofőr. A nyomozó a három férfit az erősítés megérkezéséig visszatartotta, majd átadta a Budapesti Rendőr-főkapitányság járőreinek. Az elgázolt férfit súlyos sérülésekkel vitték kórházba - áll a közleményben. 
Szerző
Témák
gázolás
Frissítve: 2020.01.17. 15:37

Hat évet kapott a gyerekeket zaklató pályagondnok

Publikálás dátuma
2020.01.17. 12:16

Fotó: Shutterstock / Shutterstock
12-14 éves fiúkkal "játszott" szexuális játékokat.
Jogerősen hat év börtönre ítélte a bíróság azt a pályagondnokot, aki sportoló gyerekekkel "szexuális játékot" kezdeményezett - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség. A közlemény szerint az alkoholfüggő vádlott egy önkormányzati sportpálya gondnokaként, még 2015-ben több alkalommal a sportpályát használó 12-14 év közötti fiúkkal a kazánházban "szexuális játékot", közös önkielégítést kezdeményezett, a sértettek ágyékát fogdosta. A Fővárosi Ítélőtábla harmadfokú eljárásában - a fellebbviteli ügyészi indítvánnyal megegyezően - a hét rendbeli szexuális visszaélés bűntette miatt bűnösnek kimondott, korábban büntetlen előéletű, középkorú férfit halmazati büntetésül hat év börtönfokozatú szabadságvesztésre ítélte - áll a közleményben.
Szerző
Témák
pedofil ítélet
Frissítve: 2020.01.17. 15:32