önkormányzat;Budai Vár;önkormányzati bérlakás;

Bártfai-Mager Andrea férje is a Budai Várban bérel önkormányzati lakást

Neve már szerepel az ingatlan kaputelefonjának listáján.

Bártfai Béla – aki az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere, államtitkára volt – lakcíme idéntől megváltozott. Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszter férje az I. kerületi Bécsi kapu téren bérel egy önkormányzati lakást bérel - írja az Mfor.

Bártfai Béla neve már szerepel is az ingatlan kaputelefonjának listáján.

Az épület báró Hatvany Lajos író, kritikus, irodalomtörténész palotájaként a magyar irodalmi élet egyik központja volt az 1930-as években, ahol megfordult többek között Babits Mihály, Bartók Béla, Ignotus, József Attila, Karinthy Frigyes, Kodolányi János, Kosztolányi Dezső, Márai Sándor, Ottlik Géza, Szomory Dezső, Tamási Áron, Thomas Mann, Tóth Árpád és Weöres Sándor.

Ma a patinás épület önkormányzati tulajdonban van. Bártfai Béla bérleti díját a lap értesülései szerint már az új kerületi polgármester, V. Naszályi Márta állapította meg. A Párbeszéd politikusa tavaly októberben győzte le az önkormányzati választáson a kerület korábbi vezetőjét, a fideszes Nagy Gábor Tamást. V. Naszályi Márta hivatalba lépését követően azt ígérte, hogy felülvizsgálják a budai várban található önkormányzati lakások bérleti díjait. Az utóbbi években ugyanis számos olyan eset derült ki, miszerint kormányközeli szereplők rendkívül olcsón béreltek lakást Budapest egyik legfelkapottabb részén.

A Várban jutott önkormányzati lakáshoz - többek között -

• Lázár János vadásztársa, Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg,

• a Semjén Zsoltot kitüntető Safari Club elnöke,

• Palkovics László innovációs és technológiai miniszter,

Bayer Zsolt kormánypárti publicista.