Előfizetés

Megvertek és kidobtak a metróból a román fociultrák egy ázsiai utast

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.26. 22:16
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Azt hitték, hogy koronavírussal fertőzött.
Útban a csapatuk stadionja felé a Rapid Bukarest ultrái megvertek egy ázsiai fiatalt a metrón, mivel azt hitték róla, hogy koronavírussal fertőzött - írja a Transindex.ro. Az egyik szemtanú azt nyilatkozta, hogy az ultrák megverték az áldozatot, leköpték, majd az Aurel Vlaicu megállónál kidobták a metrókocsiból. Románia területén egyébként még mindig nem regisztráltak fertőzöttet. Az orvosi maszkok azonban már országszerte hiánycikknek számítanak. Annak ellenére, hogy az egészségügyi védőeszközöket forgalmazó vállalatok jelentős mértékben, 20-szorosára emelték azok árát.

Több mint 230 szexrabszolgát és kényszermunkást szabadítottak ki Nigerben

MTI
Publikálás dátuma
2020.02.26. 21:54
Fotó: Shutterstock
A kiszabadított áldozatok között 46 gyerek is volt, a legfiatalabbak 10 évesek.
A nigeri rendőrség 232 szexrabszolgát és kényszermunkást szabadított ki bűnözők markából egy nagyszabású akció során a nyugat-afrikai ország fővárosában, Niameyben - közölte az Interpol szerdán.
A kiszabadított áldozatok között 46 gyerek is volt - a legfiatalabbak tízéves lányok -, akiket szállókban és nyomornegyedekben kényszerítettek prostitúcióra.

A fiatalok jelentős része nigeri állampolgár.
Száznyolcvan ghánai férfit pedig az interneten meghirdetett állásokkal kecsegtették a bűnözők, amikor azonban megérkeztek Nigerbe, elvették irataikat, megfosztották őket szabadságuktól és kényszermunkára fogták őket.

Voltak olyanok is, akiket családjuktól ragadtak el és arra kényszerítettek, hogy buszmegállókban és piacokon alamizsnát kérjenek.
A rendőrség 18 feltételezett embercsempészt is őrizetbe vett. A Sarraounia fedőnevű műveletben - január végén tíz nap alatt végrehajtott sorozatos rajtaütésekben - több mint száz rendőr vett részt - ismertette a nemzetközi rendőri szervezet, amely közreműködött az akcióban.
- Észben kell tartanunk, hogy azért akartak munkát találni, hogy családjaikat támogassák, de aztán hirtelen rabszolgasorba kerültek

- mondta Stephen Kavanagh, az Interpol rendőri szolgálatának vezérigazgatója a Reuters hírügynökségnek. - A Sarraounia művelet különböző bűnszervezeteket és csempészútvonalakat tárt fel - közölte Barka Dankassoua nigeri rendőrfőnök. Niger forrása és egyben tranzitországa az afrikai emberkereskedelemnek az országon áthaladó nagyszámú migráns miatt. Niamey 2016-tól az Európai Unió nyomására keményen fellép az illegális bevándorlás feltartóztatása érdekében. Szakértők szerint mindez a kizsákmányolás fokozottabb veszélyének teszi ki a migránsokat, akik rá vannak kényszerülve, hogy titokban - embercsempészek segítségével - keljenek át az országon.

Nincs kivétel, minden beutazó testhőmérsékletét megmérik az ukrán határokon

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.02.26. 21:18

Fotó: STR / Vladimir Sindeyeve/NurPhoto
Eddig egy fertőzést sem diagnosztizáltak az országban.
Megmérik a testhőmérsékletét minden beutazónak az ukrajnai határátkelőkön annak érdekében, hogy megakadályozzák a koronavírus-fertőzés átterjedését az országra - jelentette szerdán az UNIAN ukrán hírügynökség a határőrségre hivatkozva.
A közlemény szerint azokat az ékezőket, akiknél lázat és a betegség más kezdő tüneteit észlelik, haladéktalanul további orvosi megfigyelésre irányítják. Az ellenőrzést folyamatosan, napi 24 órában végzik.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint eddig egy fertőzést sem diagnosztizáltak az országban. A hírportál ugyanakkor rámutatott arra, hogy most télen már 48-an haltak bele influenzavírus-fertőzésbe, közülük tizen a múlt héten. A múlt héten evakuáltak a kínai koronavírus-járvány gócpontjából, Vuhanból 45 ukrán és 27 külföldi állampolgárt, akiket a kelet-ukrajnai Poltava megyében lévő Novi Szanzsari település szanatóriumában helyeztek el kéthetes megfigyelésre. A helyi lakosok - tartva a fertőzéstől - heves tüntetéssel fogadták az evakuáltakat, barikádokat gyújtottak fel, kövekkel dobálták meg a Kínából érkezők buszait, és összecsaptak a rendfenntartókkal. A támadást egy hoax váltotta ki, amely azt állította, hogy a busszal szállított emberek már megfertőződtek a koronavírussal. A szanatóriumban lévő evakuáltak már hetedik napja vannak megfigyelés alatt, eddig egyiküknél sem észlelték jelét annak, hogy megfertőződött volna koronavírussal.