Orbán Viktor;koronavírus;

Orbán rendkívüli bejelentés helyett időnként a papírjába pillantva némán tátog

Orbán Viktor rendkívüli bejelentést tesz 15 órakor a Facebookon - harangozták be már jó előre. Eleve kérdés, miért a Facebookon, miért nem a 90 milliárdért fenntartott közmédiában.

A Facebookon mindenesetre nem tett semmilyen bejelentést, az eleve 10 perces késéssel kezdődött élő bejelentkezés egy hang nélkül zajlott. Hosszú percekig egy zászló lengedezett a képen zenei aláfestéssel, majd megjelent Orbán Viktor, a hang viszont elment, így nem tudhatjuk, mit akar bejelenteni. De legalább szorgalmasan csinálta, mert végigolvasta a papírjára írtakat, mindezt teljes némaságban. 

A köztévé híradójának is megoldhatatlan feladatot jelentett a miniszterelnöki bejelentés közvetítése. Orbán Viktor Facebook-oldalának elérhetősége valószínűleg a túlterheltségtől akadozott (volt, aki a tátogó miniszterelnököt sem láthatta, mert kép se volt), ez láthatóan a Híradó szerkesztőit is váratlanul érte, akik szintén egyeneseben akarták közvetíteni a bejelentést, de pár másodperc után kénytelenek voltak belátni, hogy ez nekik sem megy és híreket mondani helyette.

Az ügyben a következő kérdéseket küldtük el Havasi Bertalannak, a miniszterelnök sajtósának és a köztévének: 

  • Indítanak-e vizsgálatot az ügyben, várható-e felelősségre vonás akár a köztévé, akár a miniszterelnök kommunikációs stábja részéről?

  • Felülvizsgálják-e a gyakorlatot, hogy Orbán Viktor közösségi oldalán tesz bejelentéseket?

  • Történik-e vizsgálat és felelősségre vonás amiatt, hogy a miniszterelnök közösségi oldalán sem lehetett követni a bejelentést?

A válaszokat természetesen közölni fogjuk.

Frissítés: megjött a válasz. A Facebook a hibás.