Rendőrökre uszította a kutyáját - itt az ítélet

Publikálás dátuma
2020.05.26. 18:06
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Gyorsított eljárásban négy év fegyházbüntetésre ítélte a Kisvárdai Járásbíróság kedden azt a szabolcsi férfit, aki a vele szemben intézkedő rendőrökre uszította a kutyáját Pátrohán - közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel. Az ítélet nem jogerős.
Resán Dalma közleményében azt írta, a hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, könnyű testi sértés és becsületsértés vétségében bűnösnek talált vádlott a múlt szombaton tett bejelentést a rendőrségen, azt állítva, hogy egy italbolt előtt bántalmazták. A férfi azonban a pátrohai lakásához érkező, őt igazoltatni próbáló járőrökre az utcán ráuszította az addig pórázon sétáltatott kutyáját. A nagytestű németjuhász az egyik rendőr lábát és karját harapta meg, de a férfi még ezután sem volt hajlandó együttműködni: folyamatosan becsmérelte a járőröket, az ingatlanba bejutni próbálkozó rendőrökre nyomta a ház kapuját, majd kutyáját ismét rájuk uszította - ismertette a sajtószóvivő. A Központi Nyomozó Főügyészség korábbi közleménye szerint a két körzeti megbízott végül gázspray-vel ártalmatlanította a kutyát, a jogszerű intézkedésnek továbbra is ellenálló ittas férfit pedig megbilincselték. A megharapott rendőr nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. Resán Dalma megjegyezte, a férfi a bíróság előtt a cselekmény elkövetését részben beismerte, tettét megbánta és bocsánatot kért a sértettől. A büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelték a vádlott büntetett előéletét: korábban felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt börtönbüntetésre ítélték, testi sértés miatt pedig jelenleg is tart vele szemben egy másik eljárás. Enyhítő körülményként értékelték ugyanakkor azt, hogy három kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik - olvasható az ítélet indoklásában. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhébb büntetés kiszabásáért jelentett be fellebbezést, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn. 
Szerző

Segíteni akart egy férfi a székesfehérvári főút mellett, de elsodorta egy autó (videón a mentés)

Publikálás dátuma
2020.05.26. 16:17

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Épp egy raklapot próbált félrehúzni az úttestről, amikor elütötték.
A belső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó és elsodort egy embert, aki az úton lévő raklapot szerette volna félrehúzni május 26-án reggel a 7-es és a 8-as főút közös szakaszán Székesfehérvárnál - jelentette be a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói érkeztek ki elsőként a balesethez, akik azonnal a földön fekvő férfihez siettek és megkezdték az elsősegélynyújtást. A műszaki mentésben a személyautó áramtalanítására nem volt szükség, mert az ütközéskor a kocsi akkumulátora kiesett. A járművet a tűzoltók az út szélére tolták, a burkolatra szóródott törmeléket lesöpörték, és a motortérből kifolyt hűtőfolyadékot mentesítő anyaggal szórták fel.  
Szerző
Frissítve: 2020.05.26. 17:01

Rabosították a miniszterelnöknek készülő Berki Krisztiánt, aki nem akar beleragadni „holmi 15 milliós tyúkperbe”

Publikálás dátuma
2020.05.26. 15:39

Fotó: Népszava
Korábban tanúként hallgatta ki őt a rendőrség egy két évvel ezelőtti baleset miatt, de most gyanúsított lett a médiaszemélyiség.
Két évvel korábbi autóbalesete után most rabosították Berki Krisztiánt - írja a Blikk. A celebritás még 2018-ban egy Bentley-vel Párkányból tartott hazafelé, amikor megelőzte a BKK buszát, majd utána jobbra akart befordulni. A busz viszont hátulról nekiment, és összetörte a 70 millió forintos luxusautót. A balesetet a rendőrség akkor kivizsgálta, és egyértelműen megállapította a buszsofőr hibáját. Berki viszont arról kapott idézést, hogy újra kezdődik az eljárás, őt pedig gyanúsítottként várják a rendőrségen. – A gyanú szerint védencem a közúti közlekedés szabályait megszegve veszélyeztette mások testi épségét. Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele 1-től 3 évig tartó szabadságvesztés lehet – mondta a lapnak Szilágyi Roland ügyvéd. Berki védőügyvédje közölte, hogy a BKK videófelvételét visszanézve azt látták, hogy a busz fékezés nélkül simán nekiment a védence autójának. A jogi képviselő szerint a felvételen látszik, hogy a busz is megállhatott vagy kikerülhette volna az autót, ezért panasszal éltek a gyanúsítás ellen. Berki korábban még tanú volt az ügyben, most pedig gyanúsított lett. Tavaly a főpolgármesteri választáson az izomkolosszus a szavazatok 0,58 százalékát tudta bezsebelni. Úgy gondolja, ennek az ügynek is köze lehet a politikához.
– A kihallgatásra megborotválkoztam, az előadónak csokit vittem. Megnéztem a BKK buszának videófelvételét, s egyértelműen látszik, hogy se közúti balesetet nem okoztam, se bűncselekményt nem követtem el, a balesetről a sofőr tehet. Számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását. Ugyanis míg a buszban 2,5, az én autómban 15 milliós kár keletkezett

- jegyezte meg.

 Közölte, hogy ha mégis bűnösnek találják, vállalja a felelősséget. 
– Az ország leendő miniszterelnökeként vallom: néha az igazságtalanságot is el kell fogadni. Felelős politikusként több dimenzióban gondolkodom, nem fogok beleragadni holmi 15 milliós tyúkperbe

- mondta az izomceleb.

Berki Krisztiánt áfacsalásért ítélte el a bíróság, mivel a vádirat szerint egy fiktív számlagyárban vett részt vásárlóként. A médiaszemélyiség tavaly májusban elismerte bűnösségét a Fővárosi Törvényszéken. Ettől függetlenül láthatóan nem mondott le miniszterelnöki ambícióiról.
Szerző