Előfizetés

Maszkban rabolta el korábbi élettársát szülei házából egy nyírábrányi férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.27. 19:50

Fotó: police.hu
Kirángatta a házból a fiatal nőt, majd betuszkolta őt az autóba és elhajtott.
Egy nyírmihálydi asszony 2020. május 17-én hajnalban arról értesítette a rendőrséget, hogy egy maszkos férfi, akinek vélhetően fegyvere is volt, rájuk tört a házukban, és erőszakkal magával vitte a nő 24 éves lányát - írja a police.hu. A fiatal nő hiába ellenkezett, a férfi kirángatta az ágyából és a házból, ezután egy autóba tuszkolta és elhajtott. A nyomozók rövid időn belül megállapították, hogy a nőt korábbi élettársa, a 35 éves nyírábrányi V. M. vihette magával. A szabolcsi rendőrök - mivel felmerült, hogy az elkövetőnek fegyvere van – az elfogáshoz a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségét kérték, akik a feltételezett elkövetőt 2020. május 25-én Turán elfogták. A férfit a rendőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, és gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették.    A rendőrség a férfi ellen fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett, és magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, és kezdeményezték letartóztatását. A rendőrök az elfogás helyszínén az akarata ellenére elhurcolt nőt is megtalálták, őt sértetlenül hazavitték.

Videón, ahogyan az ámokfutó kék autós megpróbálta elütni a járőröket a Bajcsy-Zsilinszky úton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.27. 17:35

Eddig csak azt lehetett látni, ahogyan a pizzafutár megállította a Suzukit, majd a rendőrök leteperték a sofőrt.
Megosztotta az ügyészség honlapján annak a köztéri kamerának a felvételét, amely a rendőröket elsodorni próbáló Suzukis ámokfutását rögzítette. Eddig csak olyan felvételeket lehetett látni, amelyek az incidens végét rögzítették, most viszont már az is látható, ahogyan az autós a két járőrt próbálta elütni. A férfi 2020. május 23-án a Nyugati tér felé közlekedett autójával, amikor az Andrássy úti közlekedési lámpánál a mellette lévő rendőrautóban ülő rendőrökkel - előzmények nélkül - indulatosan és agresszívan beszélt. A férfi a rendőrök kérésére lehúzódott az úttest jobb oldalára, azonban amikor a rendőrök kiszálltak az autóból és elindultak felé, őket fenyegetve és szidalmazva hátramenetbe kapcsolt. Direkt feléjük hajtott, majd egyiküket megkísérelte elsodorni. Ezt követően a férfi nagy sebességgel elindult a Nyugati tér irányába, és a másik rendőrt is megpróbálta szándékosan elütni. A menekülni próbáló gyanúsítottat végül egy robogós pizzafutár segítségével sikerült a rendőröknek megállítaniuk. A férfi a rendőri intézkedésnek is ellenállt, megbilincseléséhez testi kényszert kellett alkalmazniuk. A bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását, ennek helye pedig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet. 

Holttestet találtak Angyalföldön, emberölés gyanújával nyomoz a rendőrség

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.27. 14:20

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Telephelyen találták meg a 29 éves áldozatot.
Egy használaton kívüli XIII. kerületi telephelyen találtak szerda reggel egy holttestet, a rendőrség bejelentés alapján ment ki a helyszínre – közölte a police.hu. Mint írták, a helyszíni szemlén az orvosszakértő megállapította, hogy a 29 éves férfi halálát idegenkezűség okozta. A BRFK életvédelmi osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, és megkezdte az elkövető felkutatását.