Megmozdult a föld Mosonmagyaróvár mellett

Publikálás dátuma
2020.06.02. 07:38
Az MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmogrammja a csütörtöki rengésről
Fotó: földrengés.hu
Egyelőre károkról nincs hír.
Kisebb földrengés volt hétfőn este a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorjától 6 kilométerre északnyugatra - közölte a Magyar Tudományos Akadémia szeizmológiai obszervatóriuma. A CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szerint a földmozgás ereje 2,3 volt a Richter-féle skálán, fészkének mélysége pedig mintegy 7 kilométer. A földrengést az epicentrum térségében néhányan érzékelték - tették hozzá. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint a földrengés nyomán károkat egyelőre nem jelentettek.
Szerző

Rendőr akart lenni a gyulai késelés gyanúsítottja

Publikálás dátuma
2020.06.01. 18:24

Fotó: Donka Ferenc / MTI
A 18 éves fiú az érettségijét ünnepelte a gyilkosság éjszakáján, órákkal később megkéselt egy férfit és barátját is megvágta a rendőrség szerint.
Rendőri pályára készült, de nem volt biztos benne, hogy fel is veszik majd – erről beszélt egy osztálytársnője szerint a gyulai gyilkosság gyanúsítottja. A fiatal lány az RTL Klubnak idézte fel, hogy a bűntény éjszakáján futott össze a fiúval, aki 17 éves barátjával érettségijét ünnepelte.
A gyanúsított órákkal később az utcán késelt meg egy 27 éves férfit, aki belehalt sérüléseibe, de megvágta a barátot is, aki alig tudott elmenekülni a támadó elől. Mint lapunk is beszámolt róla, a gyanúsított a gyulai rendészeti szakközépiskola tanulója volt; az osztálytársnő szerint a kezdetekben barátságos nyitott fiúnak ismerte mindenki, ám valamiért 11. osztálytól kezdve megváltozott, és a kollégiumban is „balhézott”, egyszer gyújtogatott is.
A gyulai rendőrök a támadás bejelentése után egy órán belül elfogták a 18 éves gyanúsítottat: a fiúnak, R. Róbertnek emberölés miatt kell felelnie, jelenleg őrizetben van.
Szerző
Frissítve: 2020.06.01. 19:23

Kigyulladt egy társasházi lakás Kispesten

Publikálás dátuma
2020.06.01. 17:51
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók.
Teljes terjedelmében égett egy négyszintes társasház egyik harmadik emeleti lakása hétfő délután a Budapest XIX. kerületében húzódó Hunyadi utcában - írja a honlapján a Katasztrófavédelem. A tűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a főváros hivatásos tűzoltói, akik két vízsugárral oltották el a lángokat, majd hozzáláttak a tűzoltási utómunkálatokhoz.
Szerző