Az összes Balaton-parti ingatlant megvenné M. Lőrincz

Publikálás dátuma
2020.06.28. 14:36
M Lőrincz nevében üzent a kutyapárt, a hirdetés akár valódi is lehetne
Fotó: MKKP/Facebook
Óriásplakát figyelmeztet a NER legnagyobb befektetőjének csillapíthatatlan étvágyára.
„Ingatlant vásárolnék a part 500 méteres körzetében. Az összeset!”

- üzeni a Magyar Kétfarkú Kutya Párt balatoni óriásplakátja.

A hirdetést a fiktív M. Lőrincz nevében tették közzé, egyszerre vicces és nyomasztó utalásként Magyarország leggazdagabb oligarchájára, a felcsúti gázszerelőből multimilliárdossá lett Mészáros Lőrincre.
A NER legsikeresebb üzletembere valóban elképesztő ütemben terjeszkedik a Balaton-parton, érdekeltségei szinte minden jelentősebb üdülővárosban megtalálhatóak, Tiborcz István és Garancsi István beruházásainak szomszédságában. Mint arról lapunk beszámolt, a Mészáros-féle Hunguest Hotels lánc az Erzsébet-program révén a rászorulók üdültetésén is jól keresett Balatonvilágoson és Keszthelyen.
A társaság belföldi bevételeinek nagyjából 6 százaléka származott az Erzsébet-programból. A szállodalánc 26,8 milliárd forintos összesített forgalma mellett 3,1 milliárd forintos adózott eredményt könyvelhetett el. A láncolat idén egyébként 850 dolgozóját küldte el a koronavírus-járvány idején, majd 17,7 milliárdos állami támogatást kaptak a Magyar Turisztikai Ügynökség megnövelt járványügyi keretéből.  
Szerző

Mosolygós Gyurcsánnyal hekkelték meg a konzultációs plakátokat

Publikálás dátuma
2020.06.28. 13:36
Gyurcsány fejével hekkelték meg a nemzeti konzultációt
Fotó: olvasói fotó / Népszava
Megtévesztő hadművelet: DK elnökének portréja virít több fővárosi hirdetőoszlopon is, a nemzeti konzultáció hívatlan vendégeként.
Ismeretlenek Gyurcsány Ferenc fotóját ragasztották a koronavírusról szóló nemzeti konzultáció több fővárosi plakátjára, több olvasói levelet kaptunk a plakáthekkelésről.
Az egyik Népszavának küldött kép a Harminckettesek terén készült – a hirdetőoszlopon Gyurcsány mosolygós képét a „Te országod, A te hangod” - felirat alá illesztették. A DK elnökének portréja kiugrik a plakáton látható több tucatnyi reklámarc közül, így úgy tűnhet, mint a Gyurcsány Ferenc szeretne konzultálni a koronavírusról a lakossággal – vagy a kormány a DK vezetőjével.
olvasói fotó
Fotó: Népszava
Nem ez az első alkalom, hogy valaki próbálja meghekkelni a kormány 13 pontos, a koronavírus mellett sorosozó-migránsozó új kérdőívét. Hadházy Ákos és Szél Bernadett elkezdte összegyűjteni a már kipostázott konzultációs ívek anonim, személyes adatok nélküli nyomtatványait – és kérik a konzultációs folyamattal egyet nem értők segítségét is.
Akciójuk eddig sikeres volt, Hadházy a Klubrádiónak elmondta, hogy Jászberényben két óra alatt 500 ilyen lapot gyűjtöttek be egy pult mellett állva, de várják a névtelenül beküldött lapokat egy alapítványi címre is.
A gyűjtögetéshez időközben csatlakozott a Momentum, az MSZP és a DK, országszerte számos helyszínre települtek ki, ahol személyesen lehet leadni a konzultációs íveket. A kormányt láthatóan zavarja a konzultációs ívek alternatív begyűjtése, erre utal, hogy támadásba lendült médiájuk is: a Magyar Nemzet arról írt, hogy az akcióval törvényt sérthetett Hadházy, és idézték Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság (NAIH) elnökét, aki adatvédelmi szempontból aggályosnak nevezte az akciót, mondván, Hadházyék adatbázisépítésre használhatják fel (az amúgy hangsúlyozottan név és személyes adat nélkül kért) íveket.
Szerző

Nyomoz a rendőrség a közpénzből készült fideszes miskolci plakátok miatt

Publikálás dátuma
2020.06.28. 10:46
Kampányplakátok Miskolcon
Fotó: Zagyi Tibor / Népszava
A városi kapitányság nem akart foglalkozni az üggyel, a kazincbarcikai rendőröknek nem voltak aggályai.
Elindult a nyomozás a miskolci Fidesz botrányos plakátnyomtatási ügyében - tette közzé honlapján szombaton az erről szóló nyilatkozatot az LMP Borsod-Abaúj-Zempén megyei alapszervezete. A megyei rendőr-főkapitányság határozatából kiderül, hogy
a kazincbarcikai rendőrök hűtlen kezelés vétsége gyanújával nyomoznak a történtek miatt, a helyi LMP-s vezető, Mezei Attila feljelentése nyomán

A város cégeit is átkarolta a fideszes polip

Mint a Népszava is megírta, a jelek szerint a polgármesteri hivatalt és a város cégeit, intézményeit polipként kihasználva választási kampányra költötte a miskolciak pénzét a helyi Fidesz. A Miskolc Holding városi cég nemrég lezajlott belső vizsgálata alapján ugyanis kiderült, hogy a tavalyi önkormányzati választási kampányban az Alakszai Zoltán jegyző (fideszes polgármesterjelölt) vezette városháza és a polgármester-jelöltségről betegsége miatt lemondott, de a helyi Fideszt továbbra is irányító Kriza Ákos vezette pártszervezet a város nyomdájából rendelt Fideszes kampányanyagokat, amelyeket a Miskolci Kulturális Központtal, illetve város egyik közalapítványával fizettették ki. A részletekről itt olvashat bővebben.  A történtek miatt a Miskolci Holding szintén feljelentést tett,  az ügy eljutott Állami Számvevőszékig is.

A miskolci rendőrök kérték kizárásukat

A BAZ-megyei főkapitányság határozata felidézi, hogy az ügy megjárta a miskolci rendőrkapitányságot, a városi rendőrség azonban nem akart foglalkozni a fideszes plakátbotránnyal, és a nyomozásból való kizárását kérte. Hogy miért döntöttek így, azt már Polt Péter legfőbb ügyész és az LMP-s Ungár Péter levelezéséből tudhattuk meg.
Polt Ungárnak küldött  válasza alapján a városi kapitányság meglehetősen furcsán reagált  az LMP-s megyei elnök feljelentésére. A miskolci plakátügyben június 10-én feljelentés-kiegészítést rendeltek el – a Büntetőeljárási törvény szerint ezt akkor tehetik meg, ha a meglévő adatok alapján nem lehet dönteni az eljárás megindításáról, de elutasításáról sem – ugyanakkor elfogultságukra hivatkozva rögtön kizárásukat kérték az nyomozásból. Hogy miért nem vennének részt a vizsgálatban, az a levélváltásból nem derül ki.
Vagyis a helyi rendőrség abban sem volt biztos, hogy a történtek miatt nyomozás kellene induljon, de azt már előre tudták, hogy elfogultak lennének az eljárás során.

Cikkünk megjelenése után a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság jelezte: a miskolci kapitányság az eljárásjognak megfelelően kérte kizárását nyomozásból, mivel az elfogultság látszatát is szerették volna elkerülni - nem azért jártak tehát el így, mert nem akartak foglalkozni az üggyel.
Szerző
Frissítve: 2020.06.28. 20:08