kézilabda;aréna;Népliget;Kocsis Máté;

2020-07-29 11:58:04

A 80 milliárdos káddugó: ilyen népligeti arénát álmodik Kocsis

Korábban a beruházó sem tudta megmondani, milyen lesz az összkép, a kézilabda-szövetség fideszes elnöke viszont a jövőbe látott.

Most még csak képek, jövőre valóság. Íme Európa legnagyobb kézilabda arénájának látványterve! - írta Facebook-oldalán Kocsis Máté, így harangozva be a becslések szerint nettó 74- 78 milliárdos költségvetéssel épülő csarnok első, felülnézeti látványtervét. 

A sportpotentát fideszes frakcióvezető szerint a formára leginkább gigantikus káddugóra emlékeztető aréna 20.022 néző befogadására lesz alkalmas, ami remekül illik ahhoz, hogy a beruházásnak a 2022-es kézilabda EB-re kell elkészülnie.

Kocsis szerint az épületnek „ (…) nem csak a kézilabda szurkolói örülhetnek, ugyanis az aréna nagy koncertek, rendezvények, kiállítások helyszíne is lesz, mindemellett pedig az összes létező teremsportág számára is megfelelő szabványokkal rendelkezik, ide értve például a kosár- és röplabdát, a jégkorongot, teniszt, és korcsolyát, de még bizonyos lovas és motoros versenyeket is.” 

BFK: építkezés közben dől el, hogy fog kinézni

Kocsis bejelentése azért is érdekes, mert  - mint lapunk is beszámolt róla -

„A Fővállalkozó (...)»gördülő tervezéssel« végzi a munkát.  Ez az építkezés jelen fázisában azt jelenti, hogy a helyszíni kivitelezés előrehaladása mellett párhuzamosan zajlik a homlokzat külső jegyeinek, azaz a látványterv markáns, meghatározó elemének véglegesítése.”

„A végleges terv és a hozzá tartozó látványtervek 2020 második fél évében kerülnek leszállítása, a végleges látványterveket ezt követően tesszük közzé.” – írta a Budapesti Fejlesztési Központ, a 444.hu megkeresésére.

Kocsis ehhez képest már egy hónappal később látványtervet mutatott be - kérdés persze, hogy ez tényleg a végleges koncepció.