Előfizetés

Kétszer vitte rendőrségi helikopter Szijjártó Pétert Dunakeszire, ahol a miniszter lakik

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.20. 15:50

Fotó: Borsos Mátyás / KKM
Hadházy Ákos parlamenti képviselő szerint ez pont kettővel több, mint amit egy normális országban egy miniszter karrierje elviselne.
Szijjártó Pétert idén kétszer vitte a rendőrségi VIP-helikopter Dunakeszire, ahol a tárcavezető lakik – derül ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közérdekű adatigénylésére adott tájékoztatásából.
„Ez pont kettővel több, mint amit egy normális országban egy miniszter karrierje elviselne. Mint ahogyan a hét belföldi helikopterezés is héttel több lenne az állása elvesztéséhez szükségesnél egy nálunk boldogabb országban”

– írta Hadházy Ákos közösségi oldalán.

Szijjártó Péter idén április 24. és szeptember 23. között hét alkalommal röpült emellett tárgyalásra rendőrségi helikopterrel, ezek közül ötször a határ közelében tárgyalt külföldi kollégáival. Júliusban pedig két alkalommal, Baján és Szekszárdon beruházásokat jelentett be.
A külügyminisztérium közölte, hogy „a rendőrség helikopterének igénybevételére kizárólag abban az esetben kerül sor, ha a miniszter programja úgy indokolta, illetve indokolja.”
A Népszava egyébként már szeptemberben beszámolt az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján arról, hogy Szijjártót hét alkalommal reptette idén rendőrségi helikopter.

Íme az ünnepi vonatmenetrend!

MTI
Publikálás dátuma
2020.10.20. 15:42

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Október 22-én pénteki, 23-án szombati, 24-én ünnepnapi, 25-én a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok
Az ünnep és a háromnapos munkaszünet miatt változik a vasúti közlekedési rend: október 22-én pénteki, 23-án szombati, 24-én ünnepnapi, 25-én a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok – tájékoztatta a Mávinform kedden az MTI-t. A vasúttársaság a forgalmasabb vonalakon, a lehetőségekhez képest több kocsival indítja az InterCity vonatokat – közölték. Ugyanakkor bizonyos népszerűbb utazási időpontokban gyorsan megtelnek az InterCityk, ezért érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket, illetve gyors-, sebes- vagy személyvonatot választani – hívták fel a figyelmet.

Hollik István sem akar még egy vereségbe belefutni Budapesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.20. 15:00

Fotó: Népszava
A Fidesz kommunikációs igazgatója már a sokadik kormánypárti politikus, aki visszalép az egyéni képviselő-jelöltségtől.
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója sem indul egyéni körzetben a 2022-es országgyűlési választásokon – értesült az Index
A Budapest négy kerületéből (I., V., VIII., IX.) kialakított 1. számú országgyűlési egyéni választókerületben Hollikot 2018-ban a baloldali pártok jelöltjeként az LMP-s Csárdi Antal verte meg. A kommunikációs igazgató a portálnak megerősítette, hogy nem indul egyéniben, helyette inkább „a központi kampányban” venné ki a részét. Mint írták, Hollik helyett Böröcz László, a Fidelitas korábbi elnöke, volt V. kerületi alpolgármester lehet a kormánypárt jelöltje. Böröcz László elismerte ezt a lehetőséget, de mint mondta: „erről hivatalos döntést azonban a párt elnöksége hoz majd”.  Arról nemrég a Népszava is beszámolt, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője sem indul egyéni képviselő-jelöltként. Valamennyien Budapesten indultak a korábbi ciklusokban.