Előfizetés

Eltévedt, majd elkötött egy teherautót és árokba borult vele

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.20. 17:57
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nyaralását töltötte a városban a férfi, a buli a rendőrkapitányságon ért véget.
A rendőrségre 2020. július 25-én hajnalban tett bejelentést egy hajdúszoboszlói kisbolt alkalmazottja arról, hogy vérző sérülésekkel bement hozzájuk egy külföldi és angolul segítséget kért tőlük. A férfi eltévedt és nem talált vissza a szállására. Mire a járőrök odaértek, a lengyel állampolgár már elment – írja a police.hu. Nem sokkal később már egy árokba borult kisteherautóról érkezett bejelentés. A járőrök senkit nem találtak a járműben, de eszükbe jutott az eltévedt külföldi a vérző sérüléseivel. Keresni kezdték a férfit, aki időközben visszatalált a szálláshelyére. A rendőrök ébresztették őt, és előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozás kiderítette, hogy a lengyel fiatal eltévedt a városban az átmulatott éjszaka után. Bement egy telephelyre, ott nyitva találta a kisteherautót. Mivel kulcs is volt benne, elindult azzal. Nem jutott messzire, mert nem tudta az úton tartani a járművet, és az árokba borult vele. Kisebb sérülései keletkeztek. Gyalog indult tovább, ekkor tévedt be a kisboltba, ahol az alkalmazottak útbaigazították, így sikerült megtalálnia a szállását. Előállításakor az alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A hajdúszoboszlói nyomozók jármű önkényes elvétele bűntett, valamint járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folytattak vele szemben eljárást. A rendőrök a vizsgálatot befejezték, az iratokat átadták az ügyészségnek.

Ismeretlen holttest azonosításához kér segítséget a rendőrség

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.20. 17:14
Az elhunyt nadrágja
Fotó: police.hu
A Duna dunaújvárosi szakaszán találtak rá.
A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közigazgatási hatósági eljárást folytat ismeretlen személy rendkívüli halála miatt, írja a police.hu. 2020. október 12-én délután a Duna dunaújvárosi szakaszán ismeretlen személyazonosságú férfi holttestet találtak. Az elhunytnál nem voltak azonosítására alkalmas iratok, ezért a rendőrség most a lakosság segítségét kéri. Az elhunyt ismertetőjelei: körülbelül 180 centiméter magas, 45-50 év közötti, feje tetején kopaszodó, sötét szemű, sötétkék farmernadrágot, fekete nadrágszíjat, kék pólót, 42-es méretű barna cipőt, valamint kék tépőzáras csuklópántot és sárga nyakláncot viselt. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki a leírás, vagy a fényképen látható ruhaneműk alapján segíteni tud az elhunyt azonosításában, hívja a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságot a 06-25-510-510-es telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámon.

Vádat emeltek a halálos újpesti rendőrautó-baleset ügyében

MTI
Publikálás dátuma
2020.10.20. 11:31

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Az ügyészség indítványozza, hogy a sofőr beismerésére tekintettel a bíróság előkészítő ülésen ítélje az elkövetőt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett fogház fokozatú szabadságvesztésre, és 3 évre tiltsa el a járművezetéstől.
Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a 2018 februárjában történt halálos kimenetelű, újpesti rendőrautó-baleset ügyében a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsánál a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség – közölte az MTI-vel a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Keresztes Imre azt írta: a vádirat szerint a vádlott 2018. február 15-én nem sokkal éjfél előtt megkülönböztető fény- és hangjelzést egyidejűleg használó Opel Astra típusú rendőrautóval közlekedett Újpesten. A rendőr egy kereszteződéshez érve egyenesen akart továbbhaladni, és annak ellenére, hogy a lámpa több, mint 10 másodperce tilosat jelzett, a mintegy 70 kilométeres óránkénti sebességről némileg lassítva behajtott a kereszteződésbe. Ott a vádlottnak jobbról több mint 90 kilométeres óránkénti sebességgel nekiütközött egy másik – Skoda Octavia típusú – rendőrautó, amely ugyancsak megkülönböztető fényjelzést használt. Neki a lámpa zöldet mutatott. A balesetben érintett mindkét szolgálati gépkocsi a BRFK Tevékenység-irányítási Központ utasítása alapján ugyanarra a helyszínre tartott, mert az ott intézkedő rendőrök segítséget kértek. A baleset következtében egy az Opel Astrában utazó rendőr őrmester életét vesztette, a vétlen autót vezető rendőr könnyebben sérült, míg utasa és a vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyészség szerint a baleset azért következett be, mert a vádlott anélkül haladt be a tilos jelzés ellenére a kereszteződésbe, hogy meggyőződött volna arról, más közlekedő járművet nem veszélyeztet-e, illetve a másik, elsőbbségi helyzetben lévő gépjármű vezetője az akadálytalan továbbhaladását lehetővé teszi-e. A vádlott terhére rótt bűncselekményért egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az ügyészség azt indítványozza, hogy a sofőr beismerésére tekintettel a bíróság előkészítő ülésen ítélje az elkövetőt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett fogház fokozatú szabadságvesztésre, és 3 évre tiltsa el a járművezetéstől.