Előfizetés

Hétfőtől 93 kórházban lesznek katonák

MTI
Publikálás dátuma
2020.11.15. 22:05

Fotó: Balogh Zoltán / MTI
A honvédelmi miniszter szerint a katonák nem olyan feladatot látnak el, amihez egészségügyi szakmai képzettség kell.
Hétfőtől 93 kórházban lesznek ott a katonák, hogy segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását - mondta Benkő Tibor az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.    A honvédelmi miniszter kiemelte: a katonák nem olyan feladatot látnak el, amihez egészségügyi szakmai képzettség kell, elsősorban fizikai, logisztikai munkákat végeznek majd, segítenek a hőmérőzésben is. Fő feladatuk, hogy az egészségügyi dolgozók leterheltségét csökkentsék - jelentette ki. Szólt arról is, hogy a köznevelési intézményekben az őszi szünetben végzett fertőtlenítési feladatok óta számos további helyről érkezett erre vonatkozó kérés a honvédséghez. A fertőtlenítési feladatokat folyamatosan végzik a katonák, köztük önkéntes tartalékosok is. Emellett a katonák határbiztosítási, határzárási feladatokban és a humanitárius korridorok biztosításában is részt vesznek - közölte a miniszter.    Benkő Tibort kérdezték arról is, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és Juhász Ferenc volt szocialista honvédelmi miniszter is nemtetszését fejezte ki a fegyverrel járőröző katonák miatt. Erre reagálva a honvédelmi miniszter elmondta: a katonának felszereléséhez tartozik az egyéni fegyverzet. A szolgálati szabályzatok 1974-től kezdve kimondták, és a 2005-ös HM-utasítás is azt rögzíti, hogy a katona az őrszolgálatot, a járőrfeladatot egyéni felszerelésben kell, hogy végrehajtsa. Ebben semmi új nincs - tette hozzá a miniszter.
Mint megírtuk, szerdán az Operatív törzs ülése után és a kormányülés előtt jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök egy videóban, hogy Pintér Sándor belügyminiszterrel és Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel egyeztetett a hadsereg bevonásáról a közrend és a kijárási tilalom fenntartásába. Illetve ott, ahol lehetséges, az egészségügyre nehezedő teher viselésébe is. – A katonáink most nem háborúban fogják védeni a hazát, hanem besegítenek a rendőrségnek, besegítenek a központi közigazgatásnak, és besegítenek az egészségügyi ellátásnak is. Ott, ahol erre egyébként a belügyminiszter és az „egészségügyi miniszter” szerint szükség van – jelentette ki a kormányfő.

"Cukrosbácsinak kinéző vén pedofil" - Rákay "kétmillió" Philip a kormánytévében gyalázta Amerika következő elnökét

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.15. 19:57

Fotó: Röhrig Dániel / Népszava
Nem csillapodik a fideszes megmondóemberek hisztéria rohama.
Alighanem maradandó traumát okozott az állampárti véleményvezérek körében, hogy nem kedvencük, Donald Trump nyerte az amerikai elnökválasztást. Ezért érvek híján inkább alpári stílusban gyalázzák Joe Bident. Ennek ékes jelét adta Rákay Philip, aki a Hír TV Publi Café című műsorának volt a vendége. A beszélgetést szemléző Média1 portál emlékeztet, ő volt az, aki 2002-ben az Orbán Viktor és a Fidesz vereségével véget érő országgyűlési választások alatt megtartott Kossuth téri fideszes nagygyűlésen azt próbálta elhitetni a rendezvény műsorvezetőjeként, hogy a gyűlésen 2 millió Orbán-párti személy vesz részt – holott a tér méreteinél fogva sem lett volna képes ekkora embertömeg befogadására. Rákay Philip most sem okozott csalódást, ugyanis az új amerikai elnökről a következőket bírta mondani: 
Joe Biden egy „tényleg cukrosbácsinak kinéző vén pedofil”,

Szerinte csalással alakult ki a választás végeredménye. A portál emlékeztet, Rákay Philip egyébként nem az egyedüli volt a műsorban szereplő jobboldali médiamunkások között, aki így beszélt a leendő elnökről. Apáti Bence is bejelentkezett otthonából a Hír TV-be, aki már szinte a műsor elején hasonló vádakkal illette a politikust. Bár ő nem használta konkrétan magát a pedofil szót, csak egyértelmű utalásokat tett rá, amikor arról beszélt, hogy
„Álmos Joe szellemi kihívásokkal küzd, és szereti szagolgatni és simogatni a kiskorúakat.”

Az alaphangot már a hétfői Sajtóklubban megadták a kormányzati megmondóemberek. Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, Bayer Zsolt itt arról elmélkedett, hogy Fehéroroszország hibátlan demokráciának tűnik Amerikához képest. Bencsik András pedig nem hajlandó  "ezt a Biden nevű ipsét" elnöknek nevezni. Igaz, ők legalább nem pedofilozták le a politikust. 

A könyvdaralás után most a szavazati jogot reformálná meg Dúró Dóra

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.15. 15:57

Fotó: Soós Lajos / MTI
A tanulatlan rétegek szavazatainak megvásárlását szeretné megakadályozni a radikális törpepárt politikusa.
Írni-olvasni tudáshoz kötné a szavazati jogot a Mi Hazánk Mozgalom

- közölte vasárnap délután Facebook-oldalán Dúró Dóra.

Az ellenzéki képviselő szerint "az ország vezetésébe való beleszólásnak alapvető feltétele a tájékozottság, ráadásul a tanulatlan, szegényebb rétegek, jellemzően a cigányság szavazatának megvásárlása az elmúlt harminc év választási csalásainak melegágya volt." A könyvdarálásról elhíresült politikus úgy gondolja, az ország vezetésébe való beleszóláshoz elvárható az, hogy valaki a legelemibb információszerzési módnak birtokában legyen.
Manapság már csak azért is érdemes odafigyelni a képviselő megnyilvánulásaira, mert könnyen Alaptörvény-módosítás lehet a vége egy-egy akciójának. Amikor pár héttel ezelőtt nyilvánosan, kamerák előtt darálta le a Meseország mindenkié mesekönyvet, a Fidesz és maga Orbán akkora homoszexuális-ellenes patáliát csapott, hogy végül az Alaptörvénybe is beleírták, az anya nő, az apa férfi.