Európai Parlament;Brüsszel;Szájer József;Ujhelyi István;szexparti;

2020-12-01 19:13:00

Ujhelyi István Szájer József botrányáról: A rendszer lényege a hazugság

Az MSZP politikusa a Fidesz vasárnapi posztját osztotta meg újra.

Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője újra megosztotta Facebbok-oldalán a Fidesz posztját, amellyel a kormánypárt köszönetet mondott az akkor frissen lemondott Szájer Józsefnek.

A Fidesz vasárnap még úgy emlegette a pártalapítót, mint akinek „döntő szerepe volt abban, hogy a magyar polgári konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalhassa az őt megillető helyet az európai politikai színtéren”.

Ezek a szavak némileg más értelmet nyernek a keddi történtek fényében.

Kedden ugyanis arról számolt be a belga sajtó, hogy illegális szexpartin ütöttek rajta a rendőrök Brüsszelben péntek éjjel. Az orgián több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is részt vett. A hln.be beszámolója szerint az EP-képviselő az ereszcsatornán lemászva próbált meg elmenekülni, de a rendőrök elfogták. A rendőrség a helyszínen kábítószert is talált. A jelenlévő 25 embert, főleg férfiakat, mind pénzbírsággal sújtották a járványügyi korlátozások megszegése miatt. A belga lap információi szerint a tetten ért EP-képviselő a Fidesz politikusa, aki meglepő módon múlt vasárnap mondott le mandátumáról.

Szájer József vasárnap jelentette be, hogy lemond EP-képviselőségéről, a döntését „lelki megterhelésével” magyarázta. Kedden a politikus közleményben elismerte, hogy részt vett az általa házibuliként emlegetett partin

A Népszava megkeresésére a brüsszeli ügyészség azt közölte a szexpartiról, hogy egy járókelő jelentette a rendőrségen, hogy látott egy férfit, aki az ereszcsatornán menekült

Az ügyészég azt is bejelentette, hogy a rendőrség az összes jelenlévőről jelentést készített a járvánnyal kapcsolatos intézkedések be nem tartása miatt, „S.J.”-ről külön jelentés készült a kábítószer birtoklással jogszabályok megsértése miatt.

Kora estére a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja is reagált a botrányra. Azt írták, hogy Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott tisztségéről, és az egyedüli helyes döntést hozta meg, amit tudomásul vesznek.