Előfizetés

Noha teljes visszavonulót fújt, Szájer címzetes egyetemi tanári címéről egyelőre nem beszél senki

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.06. 10:05

Fotó: Philippe Stirnweiss / Európai Parlament
Csak pár rendezvényen vett részt és az intézmény életében sem volt jelen a volt fideszes politikus, aki egy orgiáról, droggal a hátizsákjában menekült az ereszcsatornán.
Mint az mfor.hu írja, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) még 2016-ban adományozott címzetes egyetemi tanár címet Szájer Józsefnek. Az akkori indoklás szerint kiemelkedő szakmai, oktatói és kutatói tevékenysége iránti elismerését fejezi ki az intézmény szenátusa. "Elévülhetetlen szakmai érdemei vannak a közjogi és a külügyi fejlesztés területén, kiemelkedő tudományos tevékenységet folytat." - fogalmaz a méltatás. A rang visszavonásáról ugyanez a testület dönthet, ugyanis a portállal azt közölte az NKE, hogy Szájer József nem mondott le az elismerésről. 
Szájer József oktatási tevékenységet egyetemünkön korábban sem végzett és jelenleg sem végez, díjazásban, illetve egyéb juttatásban nem részesült. Néhány konferencián, illetve rendezvényen vendégelőadóként fogadtuk a korábbiakban.

- írta az egyetem sajtóosztálya.

Mint a Népszava is megírta, nem csak a Fideszből lépett ki a politikus, de Sopron díszpolgári címéről is lemondott. A látványosan nagyot bukó Fidesz-alapító ugyanakkor nem búslakodhat: közel 40 milliós végkielégítésre számíthat az Európai Parlamenttől, ráadásul Bayer Zsolttól is bármikor kaphat egy tál meleg ételt. 

6697 új fertőzöttet regisztráltak,162 halálos áldozatot követelt a járvány

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.06. 09:13
Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock
Nyoma sincsen az enyhülésnek.
6697 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 250 278 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 162 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5868 főre emelkedett

- közölte a koronavirus.gov..hu kormányzati portál.

A tájékoztatás szerint a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 71 682 fő, az aktív fertőzöttek száma 172 728. Az aktív fertőzöttek tizenkilenc százaléka, az elhunytak huszonkét százaléka, a gyógyultak huszonnégy százaléka budapesti. 7709 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen.
A tájékoztatásban emlékeztetnek, hogy hétfőn várható arról döntés, milyen szabályok fognak vonatkozni az ünnepekre.  

Mutatjuk az ötöslottó nyerőszámait

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.12.05. 20:08

Fotó: Shutterstock
74 ember örülhet ezen a héten négytalálatos szelvényének.
A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
  • 4 (négy)
  • 7 (hét)
  • 28 (huszonnyolc)
  • 58 (ötvennyolc)
  • 77 (hetvenhét)
Joker: 463008 Ezen a héten nem volt telitalálat, négytalálatos szelvényből viszont 74 darab is van.