Előfizetés

Életveszélyesen megsérült az Újpesten megkéselt rendőr

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2020.12.24. 12:21

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Kolléganője fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került.
Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők az Újpesten csütörtök reggel megkéselt rendőrt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján. A támadót a sérült járőr társa lelőtte. Gál Kristóf elmondta: a rendőrségre csütörtök reggel 6 óra 37 perckor több bejelentés érkezett egy hangoskodó férfiről, aki egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat. A BRFK IV. kerületi rendőrkapitányságának járőrpárosa – egy férfi és egy nő – 6 óra 43 perckor érkezett a helyszínre. A zavartan viselkedő támadó a szóvivő tájékoztatása szerint minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a férfi rendőrt, egy 26 éves őrmestert.
A járőr társa, egy 23 éves őrmesternő – társa és saját élete védelme érdekében – használta szolgálati lőfegyverét, több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.

Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház előtt
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Gál Kristóf közölte:
a megszúrt rendőrt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, kolléganője fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került.

A szóvivő hangsúlyozta: a jelenleg is műtőben levő őrmester több létfontosságú szerve megsérült, így a rendőrnő határozott fellépésével megmentette járőrtársa – és vélhetően a saját – életét. Gál Kristóf a rendőrség állománya nevében aggodalmát fejezte ki a sérült rendőrért, mielőbbi teljes gyógyulást kívánva neki. A két rendőr ellen elkövetett bűncselekményt a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, a nyomozásról a későbbiekben adnak tájékoztatást – tette hozzá.

Lelőtte a járőrtársa életére törő férfit egy rendőr Újpesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.24. 08:39
Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház előtt
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A megszúrt rendőrt kórházba vitték, az ügy körülményeit az ügyészség vizsgálja.
A rendőrség közleményében az áll: egy társasház lépcsőházában hangoskodó férfiről tettek bejelentést csütörtök reggel, 6 óra 37 perckor Budapest IV. kerületéből, a Kassai utcából. A kiérkező járőrpár egyik tagját az agresszív férfi egy késsel többször megszúrta, ezért társa életének védelmében a másik rendőr lelőtte a támadót, aki a helyszínen életét vesztette. A megszúrt rendőrt kórházba vitték. Az ügy körülményeit az ügyészség vizsgálja.

Csőtörésre és vízszivárgásra hivatkozva jutottak be lakásokba a tolvajok, hatmillió forintnyi zsákmányt gyűjtöttek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.24. 07:37
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az öt gyanúsítottat elfogta a rendőrség.
Csőtörés, vízszivárgás és csapok ellenőrzése; ezekre az ürügyekre hivatkozva jutottak be a csalók három idős nő lakásába, ahonnan összesen csaknem hat millió forint értékben loptak el ékszereket, pénzt és drágaköveket – írja a police.hu. A közlemény szerint a trükkös lopásokban az öt férfi közül mindig más vett részt, akik az idős asszonyokat meggyőzték arról, hogy vízszerelők és különböző munkálatokat vagy ellenőrzéseket kell elvégezniük. Bejutva a lakásokba egyikőjük elterelte az asszony figyelmét, míg a másik pénz és értékek után kutatott. Egyik alkalommal hárman csöngettek be egy VI. kerületi lakásba, ahol a kulcsra zárt szekrényt felfeszítették, majd onnan nyolcezer eurót, tizennégy aranygyűrűt, nyolc arany karkötőt, több arany nyakláncot -és medált, igazgyöngyöket, továbbá gyémánt fülbevalókat is elloptak. Az öt feltételezett elkövetőt – a 43 éves G. Istvánt, a 46 éves G. Csabát, a 26 éves G. Krisztiánt, a 33 éves G. Ferencet és a 40 éves J. Istvánt – azonosította a rendőrség, ellenük lopás gyanúja miatt folytattak eljárást. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, az iratokat átadták az ügyészségnek. 

Figyelmeztet a rendőrség

A rendőrség a honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy a szolgáltatók munkatársai jól beazonosíthatók, céges logóval ellátott munkaruhát viselnek, valamint a gépjárműveken is jól látható az adott szolgáltató logója és neve. A munkatársak rendelkeznek céges igazolvánnyal, készpénzt pedig nem kérnek, és nem adnak vissza a helyszínen. Az ilyen bűncselekményeket éberséggel lehet megelőzni – hangsúlyozzák, hozzátéve: amennyiben valaki arra gyanakszik, hogy csalók próbálnak bejutni otthonába, hívja azonnal a rendőrséget a 112-es telefonszámon.