Előfizetés

Halálra gázolt egy férfit a 2-es metró a Pillangó utcánál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.09. 16:19
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Puskás Ferenc Stadion és az Örs vezér tere között pótlóbuszok járnak.
Elgázolt egy embert egy metrószerelvény a 2-es vonal Pillangó utcai megállójánál, az Őrs vezér tere felé vezető irányban, a tűzoltók és a mentők is a helyszínen vannak – adta hírül szombat koradélután a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapja. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek csak annyit mondott a balesetről, hogy a rendőrségi szemle még tart. Ugyanakkor a hvg.hu-nak az Országos Mentőszolgálat megerősítette: az elgázolt férfi a helyszínen életét vesztette. A BKK Facebook-oldalán közölték, hogy az M2-es metró a Puskás Ferenc Stadion és az Örs vezér tere között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak.

Tragédia a vasúti átjáróban

Egy Hortobágy irányából Balmazújváros felé tartó személyvonat gázolt el egy gyalogost Balmazújváros területén belül  szombat délelőtt – írta a police.hu. A helyszínelő rendőrök adatai szerint a férfi a Hőforrás utcán található vasúti átjárón akart áthaladni, amikor a vonat elütötte.

Hangszórókat raboltak a tinik a még náluk is fiatalabbaktól (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.09. 14:05
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az útonállók bluetooth-hangszórókra és tulajdonosaikra csaptak le egy tatai bevásárlóközpont előtt, de rendőrkézre kerültek.
Rablás gyanújával hallgattak ki Tatán a nyomozók két tinédzsert: egy 17 és egy 15 éves fiatalt, akik erőszakkal két kiskorútól hangszórókat vettek el – derült ki a police.hu híréből. A rendőrök adatai szerint a tizenévesek még a múlt év végén, december 29-én az egyik tatai bevásárlóközpont előtt útonállás-szerűen megállítottak két kiskorút, majd elvették tőlük a náluk lévő bluetooth-hangszórókat. Egyikük visszakövetelte az elrabolt műszaki cikket, de helyette ütéseket kapott ököllel, de végül mindkét megtámadott gyereknek sikerült elfutnia.
Az ügyben indult nyomozás során a rendőrök azonosították a tetteseket, majd január 8-án pénteken elő is állították őket a rendőrkapitányságra. A nyomozók az egyik hangszórót meg is találták és lefoglalták, a fiatalok a bűncselekmény elkövetését beismerték. Az őrizettbe vett tizenévesek letartóztatását a rendőrség kezdeményezte.

Villamossínekre hajtott egy autó a XIV. kerületben

MTI
Publikálás dátuma
2021.01.09. 10:57

Fotó: Mihádák Zoltán / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Szinte teljesen összetörte a sofőr az autóját.
Összeroncsolódott személyautó mellett helyszínelnek rendőrök egy rendőr a villamossíneken a Róbert Károly körút és a Kacsóh Pongrác úti felüljáró kereszteződésénél 2021. január 9-re virradóan. Az M3-as bevezetője felől az Árpád híd irányába haladó autó a körúti villamossínekre hajtott.