Kúria;Mészáros Lőrinc;közszereplő;

2021-01-22 17:53:00

Mészáros Lőrinc immár hivatalosan is közszereplő

A milliárdos vállalkozó hiába nem politikus, személyével kapcsolatban „a vélemény-nyilvánítás lehetőségei az átlagosnál jóval tágabbak” - mondta ki a Kúria.

Kimondta a Kúria, hogy Mészáros Lőrinc gazdasági tevékenysége kapcsán közszereplőnek minősül – írja a 444. A legfelsőbb bírói fórum döntése abban a perben született, amelyet a milliárdos vállalkozó indított egy, a Válasz Online-on megjelent cikk miatt. A támadott cikkben a lap azt taglalta, hogyan szerezte meg Mészáros egyik embere, Vörös József ügyvéd a portál elődjének, a Heti Válasz hetilapnak teljes online archívumát.

Miután a konzervatív, de nem kormánybarát hetilapot 2018 őszén bedarálták, annak archívuma pedig Mészáros ügyvédjéhez került, a milliárdos vállalkozó pert indított a portál ellen, vitatva azt, hogy neki bármi köze lenne a dologhoz.

Emellett a Kúria azt is kimondta, hogy Mészáros Lőrinc már hiába nem politikus, mióta már nem ő Felcsút polgármestere, ettől még „a gazdasági életben betöltött szerepét illetően a személyével kapcsolatban a vélemény-nyilvánítás lehetőségei az átlagosnál jóval tágabbak”.

– A döntésnek persze arra nincs hatása, hogy kinél van a Heti Válasz 18 évet felölelő archívuma, így az a lap korábbi munkatársai helyett továbbra is a Mészároshoz köthető Vörös József tulajdona – jegyezte meg a 444.