Dull Szabolcs;index;Telex;média;

2021-01-25 16:09:53

Dull Szabolcs is csatlakozik a Telexhez

Felmondási ideje és versenytilalmi korlátozása január 22-én lejárt. Ezentúl Munk Veronikával közösen vezetik a portált.

Csatlakozik a Telexhez Dull Szabolcs, akit hat hónappal ezelőtt bocsátottak el az Index főszerkesztői posztjáról – derül ki a Telex közleményéből.

Dull Szabolcs főszerkesztőként csatlakozik a laphoz, és Munk Veronika is főszerkesztő marad, közösen vezetik mostantól a Telexet. A lap két főszerkesztőjét a szerkesztőség megerősítette bizalmáról.

„A lap indulásától kezdve többször elmondtam, hogy várjuk Szabolcsot, és mindenképp számítunk a munkájára, amint jogilag lehetséges” – mondta Kárpáti Márton, a Telexet alapító cég vezetője. Dull Szabolcs felmondási ideje és versenytilalmi korlátozása január 22-én járt le.

Munk Veronika közölte: „Szabival hét évet már lehúztunk együtt közvetlen munkatársakként, nagyon jóban vagyunk, és mindketten ugyanolyan lapot szeretnénk: átlátható működésen alapuló, korrekt és kritikus, az olvasókra maximálisan figyelő újságot. Irtóra hiányzott már Szabi, szuper, hogy köztünk van újra!”

Dull Szabolcs pedig úgy fogalmazott: „alig vártam már, hogy újra ezzel a csapattal dolgozhassak. Megtisztelő Vera és Marci bizalma és a szerkesztőség ilyen nagymértékű támogatása. Szokatlan egy újság élén a két főszerkesztő, de a Telex története másban is szokatlan: ez a csapat két hónap alatt irgalmatlanul sok munkával, kizárólag olvasói támogatásokból hozott létre egy új újságot, amely rögtön a magyar közélet egyik megkerülhetetlen része lett. Főszerkesztőként Verával azon fogunk dolgozni, hogy a Telex továbbra is csak az olvasók érdekeit szolgáló lap legyen.” 

Az Index szinte teljes szerkesztősége július 24-én állt fel, miután az igazgatóság elnöke, Bodolai László pár nappal korábban kirúgta a korábbi főszerkesztőt, Dull Szabolcsot. Munk Veronika főszerkesztésével október elején indult el a Telex.