index;indulás;távozók;Telex;

2020-09-23 18:54:02

70 volt indexessel indul a Telex

Napokon belül indul az Indextől augusztusban távozott újságírók által ígért „se ellenzéki, se kormánypárti, de kritikus, kíváncsi, és korrekt” portál.

Most már tényleg nemsokára el fogunk indulni, és végre azt is elárulhatjuk, kik lesznek ott a kezdőcsapatban – tette közzé Facebook-oldalán az Indextől távozottak új lapja, a Telex.

Már nem kell sokat aludni, és indul az újság, mi ott leszünk – írták. A bejegyzésben abc-sorrendben pontosan 70 név szerepel, és egy közös képet is csatoltak hozzá.

– Az előző munkahelyünktől egy hasonló képpel búcsúztunk augusztus 31-én. Akkor megköszöntük, hogy velünk tartottatok ezen az úton, most már azt is köszönjük, hogy azóta is kitartottatok mellettünk, sőt, rengetegen támogatjátok a Telexet – fűzték hozzá a volt indexesek.

A Népszava is megírta szeptember elején, hogy Telex néven indul majd az új lap. Akkor az Index volt főszerkesztő-helyettese, Munk Veronika egy Facebook-videóban egyebek mellett arról beszélt: a lap nem lesz se ellenzéki, se kormánypárti, hanem „kritikus, kíváncsi, és korrekt”.

Lapunk is részletesen beszámolt az Indexnél a nyáron történtekről. A portál szinte teljes szerkesztősége július 24-én mondott fel, azt követően, hogy a fenntartó alapítvány elnöke kirúgta Dull Szabolcsot. Eközben összeállt az Index új vezetése és szerkesztősége. Az impresszumot fokozatosan töltik fel az új munkatársak nevével.