Előfizetés

Szabadlábon védekezhet a megállóban késelő buszsofőr

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.28. 21:50
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Még vasárnap este hazamehetett a férfi.
Munkából tartott hazafelé az a szolgálaton kívüli buszsofőr, aki a péntek éjjeli zuglói késelés gyanúsítottja – hangzott el az RTL Híradóban vasárnap a férfiról, aki a gyanú szerint a Hungária körút és a Thököly út kereszteződésében lévő buszmegállóban megszúrt egy 23 éves fiatalt. Amint azt a Népszava is megírta, az 52 éves K. Istvánt, még a helyszínen elfogták a rendőrök, és életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanújával őrizetbe vették. Az RTL Híradó szerint a később részben beismerő vallomást tett buszsofőr a vallomásában azt mondta: utasként ült a járaton, amikor arra kérte a két új felszálló fiatalt, hogy vegyenek fel maszkot. Szerinte őt kezdték el hergelni, amit leszállás után is folytattak, és ezután késelte meg egyiküket.
„A gyanúsított bejelentett lakóhelyén, rendezett körülmények között él, három kiskorú gyermekről gondoskodik. A történtek után ő maga jelzett egy autónak, így fel sem vetődött annak a veszélye, hogy a férfi megpróbálná magát kivonni az eljárás alól”

– közölte Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A késelőről, aki ezek után még vasárnap este hazamehetett,  Naszályi Gábor, a buszos szakszervezet vezetője a televíziónak elmondta: tisztességes embernek ismeri az évtizedek óta sofőrként dolgozó férfit, akivel eddig semmilyen probléma nem volt.
Kapcsolódó
Késeltek egy zuglói buszmegállóban péntek éjszaka

Letört sorompó miatt fogták el, de kiderült, hogy kábítószert termeszt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.28. 18:59

Fotó: police.hu
A férfi zavart viselkedése felkeltette a rendőrök figyelmét.
A rendőrség közleményében az áll: szombaton kaptak bejelentést arról, hogy egy autós úgy hajtott ki egy bevásárlóközpont parkolójából, hogy letörte a sorompó rúdját, azonban nem állt meg, hanem továbbhajtott. Kiderült, hogy nem sokkal előtte is többször nekiment a sorompónak, azonban akkor még nem tört el a rúd, csak elhajlott. A rendőrök fél órán belül a helyszín közelében elfogták az elkövetéssel gyanúsítható 29 éves pellérdi férfit. Zavart viselkedése miatt felmerült a gyanú, hogy valamilyen bódító hatású szer hatása alatt van, ezért kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely THC-re és BZO-ra pozitív jelzést adott. A nyomozók a férfi lakásán kutatást tartottak, a házban és a melléképületben pedig kábítószer gyanúját keltő anyagot, valamint kábítószer termesztéséhez használatos eszközöket találtak, és foglaltak le. Ezután a férfit előállították a rendőrkapitányságra, kihallgatták gyanúsítottként, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. Járművezetés bódult állapotban, valamint kábítószer birtoklása miatt nyomoz ellene a Pécsi Rendőrkapitányság.

Megszúrta ivócimboráját egy vecsési férfi, mert összevesztek azon, hogy ki menjen el vodkáért

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.28. 17:18

Fotó: police.hu
Ezután kibékültek, és mivel úgy gondolták, a sérülés nem súlyos, sem a mentőket, sem a rendőrséget nem értesítették.
A rendőrség közleményében az áll: a két férfi együtt dolgozik és együtt lakik Vecsésen. Munkájukból péntek délután hazatérve lazításként italozni kezdtek, ám a vodka este 8 körül elfogyott. Az egyik azt akarta, menjen a másik a boltba, a másik társára mutogatott. Szó szót követett, parázs vitájuk akkor ért véget, amikor a 46 éves férfi egy késsel mellkason szúrta 36 éves áldozatát. Kibékültek, és mivel úgy gondolták, a sérülés nem súlyos, sem a mentőket, sem a rendőrséget nem értesítették. Az áldozat rokona kezdeményezett végül segélyhívást, amikor telefonon értesült a történtekről.
A 36 éves férfit a mentők kórházba vitték, szívtájéki sérülését életveszélyesnek minősítették, a 46 éves férfit rendőrök kísérték kihallgatásra. A helyszíni szemlén lefoglalták a zacskóba dobott, véres ruhadarabokat és az összes fellelhető kést. R. Mihály ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását.