Előfizetés

Hatalmas lángokkal égett egy szentendrei áruház (videók)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.07. 20:37

Fotó: Lakatos Péter / MTI
Egy sérültről tudni, őt kórházba szállították.
Tűz keletkezett Szentendrén, egy Dunakanyar körúti áruház raktárrészében, mintegy ezer négyzetméteren ég az épület belső része és a tetőszerkezete

A tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, nagy erőkkel oltják a lángokat, hat település csaknem húsz egységét riasztották a helyszínre. A rajok emellett próbálják megakadályozni a lángok továbbterjedését a környező épületekre. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelem mobil laborja is. A Katasztrófavédelem 21:40-kor azt közölte, nyolc vízsugárral sikerült körülhatárolniuk a tüzet. Az oltásban már 24 egység, 71 tűzoltója vesz részt: 16 járművel, 46 hivatásos tűzoltó, 8 járművel pedig 25 önkéntes tűzoltó. Azt egyenlőre nem tudni, mitől keletkezett a tűz. A Népszava információi szerint a HÉV-állomásnál található egyik élelmiszerüzletben csaptak fel a lángok, aminek füstjét a város több pontjáról lehet látni.  Nem sokkal este fél 11 előtt Szentendre hivatalos Facebook-oldalán azt közölte, egy embert kell kórházba szállítani füstmérgezés miatt. Állapota szerencsére nem súlyos. Az áruház közvetlen közelében álló boltokra nem terjedt át a tűz.  A Katasztrófavédelem 23:29-es tájékoztatása szerint megfékezték a tüzet. A tűz a kétezer négyzetméteres épület áruátvételi raktárában keletkezett, majd továbbterjedt az áruház belső terére és a tetőszerkezetére egyaránt, amely megsemmisült. A lángok fellobbanásakor az épületet 17 ember elhagyta. A helyszínen elhúzódó utómunkálatokra kell számítani, a rajok átvizsgálják az épületet, és a még izzó részeket is eloltják.  A Blikk megkeresésére a Spar kommunikációs igazgatója, Maczelka Márk korábban azt mondta, nincs tudomásuk sérülésről.
"A tűz a raktárból indult ki, de azt a tűzoltósági vizsgálat fogja kideríteni, pontosan mi okozta a tüzet. Az ezzel kapcsolatos információk találgatások. Jelenleg még zajlik az oltás, ami egy jópár órába bele fog telni”.

Letartóztatták a sárkeresztúri fiút brutálisan bántalmazó családot

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.07. 15:48
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nagyszombaton egy apa és három fia gereblyenyéllel, lapáttal és bottal esett neki a 16 éves kamasznak.
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelte el a Székesfehérvári Járásbíróság annak a négy személynek – egy apának és három fiának, köztük két fiatalkorúnak – a letartóztatását, akik a gyanú szerint április 3-án Sárkeresztúron brutálisan megvertek egy 16 éves fiút – tették közzé az ügyészségi portálon a Fejér Megyei Főügyészség közleményét. Amint arról a Népszava beszámolt, az apa és gyermekei múlt szombaton előzetes szóváltást követően gereblyenyéllel, lapáttal és bottal tettleg bántalmaztak egy 16 éves fiút, aki ennek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.  Most az ügyészség azt írta, a fiú koponyáján a keményburok feletti vérzés életveszélyes állapotot eredményezett, amely jelenleg is fennáll. A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és súlyos törvényi fenyegetettségére figyelemmel, – amely tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés – fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá ugyancsak tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak a tanúk befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetnék, illetve a sértett családja sérelmére további bűncselekményt követnének el. A letartóztatásról hozott, az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelt bírósági döntés a két fiatalkorú vonatkozásában végleges, míg az apa és nagykorú fia fellebbezett.  

Durva baleset: autószállító trélerbe rohant egy teherautó az M7-en (fotók)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.07. 15:47

Fotó: police.hu
Hosszú órákra le kellett zárni a helyszínelés miatt a forgalmat.
Autószállító trélerbe hajtott egy teherautó az M7-es autópályán hajnalban, Balatonszárszó közelében

- közölte a rendőrség.

Tájékoztatásuk szerint a Nagykanizsa felé tartó sávban történt az eset, amelynek körülményei egyelőre tisztázatlanok. A történtek során egy ember megsérült. A balesettel érintett útszakaszt a rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták, a forgalmat a 7-es útra terelték és csak később lehetett visszatérni. Azonban háromnegyed 2-kor feloldották a korlátozást, így a forgalom jelenleg zavartalanul halad az autópályán.