Előfizetés

Egy soroksári piac mellett adott el éppen kokaint, amikor a rendőrök elfogták (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.07. 11:36

Fotó: police.hu
A kábítószerkereskedőt és ügyfelét tetten érték a rendőrök, akik aztán a férfi erzsébetvárosi lakásán is házkutatást végeztek.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2021. május 5-én, szerdán délután a soroksári piac környékén tetten érték az 51 éves F. Lászlót, miközben kokaint adott el az 56 éves S. Gábornak. A felderítők mindkét férfit a helyszínen elfogták – írja a police.hu. A nyomozók a díler erzsébetvárosi lakásán különféle kábítószergyanús anyagokat, és azok porciózására szükséges eszközöket találtak. Az összességében 42 millió forintos „fogás” keretében lefoglaltak több mint 1,5 kilogramm kokaint, 40 gramm zöld, 15 gramm barna színű kábítószergyanús anyagot, valamint csaknem 3,5 millió forintot és kétezer eurót.
A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói a két budapesti férfi közül S. Gábort kábítószer birtoklása vétség, F. Lászlót kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök a dílert őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Nem tudott lakbért fizetni, inkább brutálisan megölte a főbérlőt és annak kutyáját is

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.07. 09:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 29 éves férfinak nem volt pénze kifizetni a lakás tulajdonosa felé fennálló tartozást, így vita alakult ki közöttük, aminek a vége gyilkosság lett.
Egy bérleti díj körüli vita miatt, különös kegyetlenséggel végzett a főbérlőjével, majd a kutyáját is bántalmazta egy 29 éves férfi. Mindezek után a lakásban lévő ágy matracát is meggyújtotta, amely teljesen kiégett, ennek következtében az állat is elpusztult - közölte a Fővárosi Főügyészség közleményében. A vádirat szerint a vádlott 2019 januárjában az akkori élettársával, valamint az öccsével és annak élettársával közösen béreltek egy-egy különálló apartmant a sértett VII. kerületi lakásában, ahol a sértettnek is volt egy lakrésze. Ebben az időszakban a vádlott kezelte lakótársai pénzét is, így a bérleti díjjal kapcsolatban ő egyeztetett a főbérlővel. A vádlott a bérleti díj egy részét az apartmanba beköltözésükkor megfizette a sértettnek, míg a fennmaradt bérleti díjjal kapcsolatban úgy egyeztek meg, hogy azt egy előre egyeztetett időpontban rendezi majd. A férfinak azonban ebben az időpontban nem volt pénze. Erről a lakótársai nem tudtak, ezért elhatározta, hogy a tudtuk nélkül beszél a főbérlővel és megpróbál tőle fizetési haladékot kérni. Annak érdekében, hogy a lakás tulajával egyedül maradhasson a lakásban, rávette a lakótársait, hogy közösen menjenek el vásárolni. El is indultak együtt, majd a vádlott arra hivatkozva, hogy a pénztárcáját otthon felejtette, egyedül visszament a lakásba. A lakásban aztán hosszasan győzködte a tulajt a bérleti díj későbbi fizetésének lehetőségéről, aki azonban nem egyezett bele a haladékba. Mindeközben a lakótársai is visszatértek, ekkor a vitájuknak vége szakadt. A vádlott azonban nem tekintette befejezettnek a beszélgetését, ezért ismét a lakótársai tudta nélkül cselekedett. Ismét beszélt a főbérlővel, vita alakult ki közöttük. Ennek során, a vádlott egy késsel rátámadt a lakás tulajdonosára, többször megszúrta őt, majd fojtogatni kezdte. A főbérlő a helyszínen életét veszítette.  A vádlott a sértett lakásban tartózkodó kutyáját is bántalmazta, majd a még életben lévő állatot a főbérlő élettelen testével együtt bezárta az áldozat lakrészébe. Itt az ágyat meggyújtotta, aminek következtében az teljes egészében kiégett, a sértett kutyája pedig a tűz, illetve a füst okozta fulladás következében elpusztult.  A Fővárosi Főügyészség a 29 éves férfival szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és állatkínzás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Megöltek egy román férfit Dusnokon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.07. 08:43
Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock
Az ügyben a rendőrség halált okozó testi sértés miatt indított nyomozást.
Halálra szúrtak egy román férfit Dusnokon - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. Közleményük szerint csütörtökön este fél 8 körül Dusnokon szóváltásba keveredett egy pár, valamint két román férfi. Miután a helyszínen megjelent a pár férfi tagjának apja, a román emberek elhajtottak, azonban a dusnokiak egy földútig követték őket, ahol a férfiak összeverekedtek. A 44 éves dusnoki apa késsel megszúrta az őt megtámadó 51 éves román férfit, aki összeesett és meghalt. A megsérült apa és fia ezután autóba szállt és elhajtott, majd értesítette a mentőszolgálatot. A rendőrök a tetteseket előállították, az ügyben halált okozó testi sértés miatt indítottak nyomozást.