kampány;Pfizer;oltások;

Mától megint foglalható időpont a Pfizerre

Értesüléseink szerint újabb Pfizer akciót hirdet a kormány, vasárnap teszik közzé az oltópontok az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén a foglalható időpontokat a 18 és 59 évesek számára.

Újabb Pfizer akciót hirdet a kormány – értesült a Népszava. Információink szerint vasárnap teszik közzé az oltópontok az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén a foglalható időpontokat a 18 és 59 évesek számára. Ezzel a lehetőséggel azonban csak azok tudnak élni, akik előzetesen regisztráltak az oltásra. Ők egy sms-t kapnak, amellyel aztán beléphetnek az időpont regisztrációs oldalra. Úgy tudjuk az intézmények a déli óráktól élesíthetik saját időablakaikat. 

A hét közepén előbb a 16-18 éveseket oltják.

Péntek éjfélkor lezárult a 16-18 évesek regisztrációja a jövő heti oltáshoz, ám a 190 ezres csoportból alig több mint 84 ezren regisztráltak. Az ő beoltásuk után várhatóan pénteken kaphatják az oltópontokon a Pfizert a mostantól foglalható időpontokon a felnőttek. Lapunk úgy tudja: azért szűkítették a jelentkezés lehetőségét a 18-59-es korosztályra, mert a regisztrált 60 év felettiek szinte mindegyike megkapta a korona-vírus elleni vakcinát. Aki nem, annak - forrásunk szerint – a háziorvosa segíthet, ugyanis a jövő héten a praxisok is jelentősebb mennyiségű Pfizer vakcinát kaphatnak. 

A jövő heti oltási kampánnyal a hétvégére Magyarország elérheti a 4,5 millió beoltottat.

Gulyás Gergely a legutóbbi kormányinfón beszélt arról, hogy a jövő héttől 120-150 ezer Pfizer és Moderna is rendelkezésre áll majd a regisztrálók számára. Ennek a többsége Pfizer, 20-30 ezer Moderna jön majd hetente. A regisztráltak körülbelül 80 százalékát már beoltották, egymillió körül van azok száma, akik még nem kapták meg az oltást.

Frissítés: 

Cikkünk megjelenése után Koronavírusközpont a HVG-vel azt közölte, hogy ma még nem nyílik meg a lehetőség a Pfizer időpont foglalásra, s amikor az megtörténik, először a regisztrált 16-18 évesek kapnak arra lehetőséget.