közgyűlés;Győri Ítélőtábla;érvénytelenítés;ISD Dunaferr Zrt.;

2021-05-13 19:34:58

Érvénytelen volt a Dunaferr parkolójában tartott közgyűlés

A május 6-án megtartott eseményen hiába választottak új igazgatósági tagokat, a Győri Ítélőtábla már a tanácskozás összehívását is megsemmisítette.

A Győri Ítélőtábla az ISD Dunaferr Zrt. által a mai napon átvett jogerős döntésével hatályon kívül helyezte azt a végzést, mellyel a Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága az „állítólagos” képviselők kérelmére a társaság közgyűlését 2021. május 6-ra összehívta – áll a Dunaferr társaságcsoport lapunkhoz eljuttatott közleményében. 

Ahogy a Népszava megírta, az egy héttel ezelőtti időpontra Mikó István válságmenedzser kérésére hívta össze a taggyűlést a Székesfehérvári Törvényszék áprilisban, mivel Mikó olyan papírokat mutatott be, ami igazolta, hogy ő képviseli a Dunaferr részvényeseinek 99,6 százalékát.

A Dunaferr operatív vezetése – Mikó dokumentumait hamisnak vélve – megfellebbezte a törvényszék döntését, ám az ügyben akkor még nem született jogerős végzés, így az elsőfokú határozat Mikóék szerint érvényben maradt, és a taggyűlés megtarthatóvá vált. Csak épp nem a tervezett helyen, mivel a Dunaferr a biztonsági szolgálata nem engedte be a taggyűlésre érkezőket a gyár területére. Így a taggyűlést a vasmű melletti parkolóban tartották meg. Mikón kívül ott volt a gyűlésen a szakszervezet és a munkavállalói konzorcium delegáltja.

Április közepén Mikó több száz Budapestről terepjárókkal Dunaújvárosba érkező biztonsági emberrel próbálta elfoglalni a gyárat, de akkor ezt az előre bejelentett akciót a rendőrség megakadályozta.

 

Most a Győri Ítélőtábla a Székesfehérvári Törvényszéket új eljárásra utasította, amelyben vizsgálni kell a felek meghatalmazott ügyvédeinek képviseleti jogát.   

„Az ISD Dunaferr Zrt. már több ügyben állította és bizonyította, hogy a Steelhold Ltd. képviseletében álképviselők jártak és járnak el, akiknek tehát semmi joguk nincs az ISD Dunaferr fő tulajdonosának képviseletére, sőt hamis, valótlan nyilatkozattételeik miatt személyes felelősséggel tartoznak” – szögezte le végül a vasmű közleménye.