Előfizetés

Elmaradt Berki Krisztián előkészítő tárgyalása a büntetőfékezős ügyében

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.14. 16:34

Fotó: Népszava
A celebritás nem vette át a vádiratot.
Nem tartották meg az előkészítő ülést Berki Krisztián büntetőfékezése ügyében. Az egykori Fradi-vezér ugyanis a tárgyalóteremben közölte, hogy nem tudta átvenni a vádiratot, és új védője is lesz, így nem tudott felkészülni a tárgyalásra – írja a Blikk. A lap arról is beszámolt, hogy Berki a bíróságon tudta meg, hogy a baleset sértettje polgárjogi igényt is benyújtott. A tárgyalás következő időpontja egyébként június 4-re van kitűzve. Berkinek jelenleg nincs vezetői engedélye, és a bíróságon közölte, hogy szeretné kérvényezni a jogosítvány. Ezt azzal indokolta, hogy felesége terhes, kislánya pedig több mint 50 kilométerre lakik tőle, nehezen megoldható, hogy iskolába vigye. Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a 24.hu érdeklődésére megerősítette, hogy azért maradt el az előkészítő ülés, mert a vádlott nem vette át a vádiratot, és még nem telt el az a törvény által előírt idő, aminek el kell telnie a vádirat átvétele és az előkészítő ülés között. Hozzátette, hogy a bíró kézbesítette Berki Krisztiánnak a vádiratot és szóban meg is idézte a június 4-re kitűzött előkészítő ülésre.   A celebritás még 2018-ban okozott balesetet, amikor büntetőfékezett egy busz előtt, a BKV-járat pedig belehajtott az autójába. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kér rá.

Nem szenvedett maradandó sérülést a miskolci kórházban megkéselt ápolónő

MTI
Publikálás dátuma
2021.05.14. 15:37
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A kórház belső vizsgálatot indított a támadás miatt.
Stabil az állapota a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi kórház és egyetemi oktatókóházban csütörtökön megkéselt ápolónőnek, a kórházi dolgozó maradandó sérülést nem szenvedett – közölte az egészségügyi intézmény pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint a kórház az ügyben belső vizsgálatot indít. A rendőrség csütörtökön arról tájékoztatott, hogy a gyanúsított, egy 69 éves nő műtét miatt volt a kórházban, egy ápolónő ellátta őt, ám amikor elfordult tőle, az asszony egy késsel megszúrta. Az ápolónő súlyosan megsérült, azonnal megműtötték. A miskolci rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a 69 éves nő ellen.

Kisgyerekével a hátsó ülésen, busz előtt büntetőfékezett egy férfi Kispesten (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.14. 13:57

Fotó: police.hu
Annyira berágott, hogy több szabályt is megszegett.
A hivatalos közlés szerint az eset még május 12-én kedden történt délelőtt fél 10 körül Kispesten, az Ady Endre úton. Itt egy férfi a záróvonalat átlépve és a gyalogos-átkelőhelyet figyelmen kívül hagyva megelőzött egy buszt, majd befékezett előtte. A buszsofőr az utasok testi épségének védelme érdekében óvatosan fékezett, de az ütközést nem tudta elkerülni. A balesetben nem sérült meg senki. A magából kikelt férfi dühét az válthatta ki, hogy előzőleg sávot kellett váltania, amikor a busz elindult a megállóból. Mivel a jármű fedélzeti kamerája mindent felvett, így még a rendőrök aznap kihallgatták a férfit, 
aki nem csak a busz utasait, de saját, vele utazó kisgyerekét is veszélyeztette a büntetőfékezéssel.