Baranyi Krisztina;Diákváros;Fudan Egyetem;

Baranyi Krisztináék bejelentették a Fudanról szóló konzultáció kérdéseit

Kezdeményezésükhöz nyolc szervezet csatlakozott.

Négy NEM-es konzultációnak nevezték el azt a budapesti kezdeményezést, amelyet Karácsony Gergely főpolgármesterrel közösen indított Baranyi Krisztina a Fudan Egyetemről. Ferencváros polgármestere szerdán jelentette be, hogy nyolc szervezet csatlakozott akciójukhoz. Ennek az a célja, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra, hogy a jövő évig ne kössenek olyan szerződést, amely bebetonozná a Fudan megépülését a Diákváros tervezett területén.

A konzultációban a négy alábbi kérdésre lehet majd válaszolni:

  • Egyetért-e azzal, hogy a Diákváros ne az eredeti tervek szerint és helyszínen épüljön meg?

  • Egyetért-e a kínai Fudan Egyetem budapesti központjának létrehozásával?

  • Egyetért-e azzal, hogy a magyar állam hitelt vegyen fel vagy költségvetési forrást biztosítson a kínai Fudan Egyetem budapesti központjának megépítésére?

  • Egyetért-e azzal, hogy Magyarországon olyan egyetem működjön közpénzből, amely nem nyújt ingyenes képzést magyar diákoknak?

A lebonyolításban részt vesz az aHang közösségi platform, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, az LMP - Magyarország Zöld Pártja, a Momentum Mozgalom, a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület, a Magyar Szocialista Párt, a Sétáló Budapest, a Párbeszéd Magyarországért és a Demokratikus Koalíció.

Közölték, hogy június 4. és 13. között online ügyfélkapus belépéssel, illetve Budapest több mint húsz pontján lakcímkártyával és személyivel nyilváníthatnak majd véleményt a fenti kérdésekben a budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, 14 éven felüliek.