Előfizetés

A bíró saját maga ered VV Fanni holttestének a nyomába

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.07. 07:47

Fotó: Bársony Bence / RTL Sajtóklub
Kihelyezett tárgyalás lehet annál a dunai stégnél, ahol a nyomozók és az FBI emberei szerint is a legvalószínűbb, hogy a vádlott megszabadult az egykori valóságshow-szereplő holttestétől.
A bíróság maga ered az eltűnt Novozánszki Fanni holtteste nyomába, amelynek útját autókonvoj járja végig. A vádlott autójából kinyert GPS-adatok alapján két napon át utaznak a feltételezett helyszínekre – írja a Bors. A lap információi szerint a júniusi tárgyalás után helyszíni tárgyalás következhet, és egy kihelyezett tárgyalás lesz annál a dunai stégnél, ahol a nyomozók és az FBI emberei szerint is a legvalószínűbb, hogy a vádlott megszabadult VV Fanni holttestétől. A friss hírek szerint az ügy bírája, Farkas Gabriella úgy döntött, hogy személyesen ered majd a feltételezhetően halott lány nyomába.
– Kifejezetten ritkán történik meg az ilyen, de annyira speciális az ügy, hogy indokolt ez a nem mindennapi megoldás

– nyilatkozta a lapnak Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője.

Az ügyvéd elmondta, hogy a tervek szerint a bíróság végigjárja a feltételezett gyilkos útját. Fanni lakásától indulnak, majd Budapestet elhagyva, a pontos GPS-adatokat követve elmennek Siófokra, ahol megállt B. László. Onnan követik az útját Dunaújvárosba, és onnan Szalkszentmártonba mennek a stéghez. – Ez legalább kétnapos út lesz, és nagyon fontos eleme a tárgyalássorozatnak. A törvényszék ugyanis minden lehetőséget megragad, hogy közelebb kerüljön a lehetséges megoldáshoz. A bírónő a saját bőrén akarja érezni, a szemével látni, honnan hova ment a gyanúsított, és majd ennek fényében tesz ténymegállapítást – tette hozzá Lichy József. A jogi képviselő úgy véli, hogy ősszel ítélet várható az ügyben. 
– Véleményem szerint itt kétféle ítélet születhet. Vagy ártatlan, amit elképzelni sem tudok a rendelkezésre álló közvetett bizonyítékok ismeretében, vagy bűnös, amit életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetnek. Súlyosbító körülmény az is, hogy az elkövető a holttest helyét meg sem próbálta feltárni, esélyt sem adott a családnak, hogy eltemessék a gyermeküket. Sokat elárul a hozzáállásáról ez a fajta viselkedés

– állapította meg.

A vádlott unokaöccse, korábbi védője, Brodmann Péter elégedett azzal, hogy bejárják a helyszínt. Közölte, hogy ezt még ők indítványozták novemberben.
– A büntetéssel kapcsolatban nagyon mást gondolunk, mint a védelem. Mivel nincs holttest, és az élet elvételére sincsenek nyomok, személyi szabadság megsértésének minősített bűntettében lehet csak elítélni B. Lászlót

– jegyezte meg Brodmann Péter.

A prostituáltként dolgozó VV Fanninak 2017 májusában veszett nyoma a Marina-parton, az ügyben B. Lászlót vádolják, aki az ügyészség szerint végzett Fannival. Az ügyben az FBI segítségét kérték, a szervezet munkatársai behatároltak egy stéget a Dunaújvárossal szemközti partszakaszon, ahonnan a vádlott vízbe dobhatta a holttestet. Nemrég azonban bejelentkezett egy ismeretlen levélíró a bíróságra, azt állítva, tudja, hol találhatók az egykori valóságshow-szereplő földi maradványai.

Fának ütközött a motoros, nem élte túl

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.06. 19:30
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nyírmártonfalván történt a halálos baleset, egyelőre tisztázatlan körülmények között.
A helyszínen az életét vesztette a Hajdú-Bihar megyei Nyírmártonfalván az a motoros, aki vasárnap délután egy fának hajtott – írja a police.hu. A halálos közúti közlekedési baleset a rendőrség rendelkezésére álló adatok szerint eddig tisztázatlan körülmények között történt.   A helyszíni szemle idejére a forgalmat az érintett útszakaszról a környező utcákba terelték. 

Raktártűz volt Zuglóban

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2021.06.06. 17:02
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Több mint háromtucatnyi tűzoltó hat gázpalackot vittek ki a lángoló épületből, majd megfékezték a lángokat.
Lángok csaptak fel vasárnap koradélután Budapest XIV. kerületében a Pered utcában lévő raktártelepen. Mintegy ezerkétszáz négyzetméteren, építőanyagok és vendéglátáshoz szükséges eszközök tárolására szolgáló, részben könnyűszerkezetes, részben nyitott épületek gyulladtak ki – közölte honlapján a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.  A tűzesethez nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották a lángokat. A munkálatokat a zuglói önkéntes tűzoltók is segítették. Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese az MTI-nek azt mondta: több kerületből 14 járművel 37 tűzoltó vonult ki, és hat gázpalackot vittek ki a lángoló épületekből, megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd megfékezték és eloltották a tüzet.